Beleef de beste watergerelateerde avonturen in Zeeland!

Ons lichaam bestaat voor 60% uit water, dus misschien voelen we ons daarom zo aangetrokken tot alles wat met dit element te maken heeft. De eerste 9 maanden van ons leven brengen we langzaam door in water, zwevend door ruimte en tijd, in rust en warmte. Dit is waar we altijd naar streven tijdens ons leven, in een poging ons opnieuw te verbinden met precies datgene dat het leven op aarde mogelijk heeft gemaakt.

Zeeland is het meest dunbevolkte gebied van Nederland en bestaat uit vele interessante eilanden en schiereilanden, omgeven door de zee. Het is zo'n oude plaats, dat de mensen die hier woonden zelfs hun eigen godin hadden, Nehalennia genaamd, vóór de Keltische, Germaanse en Romeinse invloeden. Haar naam betekent "dicht bij de zee", dus hier begint ons avontuur!

De regio Zeeland biedt uiteraard een heel scala aan watergerelateerde avonturen en ervaringen, van makkelijke dagtochten tot allerlei sporten die zijn opgebouwd rond het idee van zee en water. Hier zijn 8 ideeën om je verbonden te maken met de zee, want ons hart is gemaakt van water, zout en zeewier:

1. Zeilen in Zeeland - De traditionele manier van reizen

Voordat alle bruggen en wegen werden aangelegd, was de beste manier om in de regio rond te reizen per boot, en eerlijk gezegd is dat nog steeds zo. Ervaar de lichte bries van de zee, op uw eigen boot of door er een te huren.U kunt zelfs op een veerboot stappen en de wereld zien in hemelsblauw en ... zeewater blauw! Veerboten varen bijvoorbeeld op de volgende routes: Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland, Zeeland-Vlaanderen en Walcheren, en Zuid-Beveland en Tholen. Er is hier voor elk wat wils, families kunnen excursie cruises boeken en de flora en vooral de fauna van de regio ervaren. Er is veel vraag naar zeehonden safari's, het zien van dieren buiten dierentuinen en andere instellingen is een schat op zich!

2. Zwemmen - Kies een strand en ontspan

Pak uw perfecte picknicktas en vul hem met alle luxe die de zomer te bieden heeft. Voeg een paar koude drankjes toe voor uw hele gezin en maak sandwiches van de beste verse materialen. Gooi een set zwemkleding en zachte handdoeken in en u bent klaar om te gaan! Als u besluit op een vakantiepark te verblijven, is Hof van Zeeland eigenlijk perfect gelegen in het midden van de regio, dus het bereiken van een van de beste stranden duurt ongeveer 20-30 minuten met de auto. Maak een wandeling langs de kust, geniet van de frisse en zoute lucht en laat uw hele lichaam binnen enkele minuten ontgiften. Dompel uw teen in het zoete water en geniet van een perfect uitgebalanceerde familiedag op de dunbevolkte, mooie en typisch Nederlandse stranden. Hier zijn slechts enkele voorbeelden voor de zeeliefhebbers die er zijn: Berkenbosch, Oostkapelle; Breezand, Vrouwenpolder; De Hoge Hilt, Zoutelande; Nollestrand, Vlissingen.

3. Windsurfen - Leer de wind lezen

Het Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn uitstekende voorbeelden van lagunes die worden bezocht met het doel van windsurfen, een kleurrijke watersport die perfect is voor iedereen met veel energie en een voorliefde voor een beetje avontuur. Als u geen uitrusting hebt of gewoon wilt zien of de sport bij u past, zijn de surfcentra in deze lagunes er om u te helpen. U kunt lessen krijgen, uitrusting huren en kopen, en misschien wordt u hier verliefd op de gecombineerde kracht van wind en water.

4. Waterskiën en wakeboarden - Bijna alsof u op water loopt

Waterskiën en wakeboarden gaan samen met Zeeland zoals zout en peper en pindakaas en jam. Deze natuurlijke partners hebben iedereen die watersporten onder de knie wil hebben veel te bieden en hebben een voorliefde voor een beetje nat, modderig en zout worden! Wakeboarden is in feite hetzelfde als snowboarden op water, terwijl het wordt voortgetrokken door veilige touwtjes. Waterskiën werkt volgens dezelfde principes, maar u bent uitgerust met ski's in plaats van een board.

5. Vissen - Een rustige sport voor mensen met geduld

Door te verblijven op vakantiepark Hof van Zeeland krijgen u en uw hele omgeving (familie, vrienden, huisdieren etc.) uitstekende toegang tot een prachtige vijver, de Stelleplas, de natuurlijke leefomgeving van karper, brasem, snoekbaars en paling. Nachtvissen is ook een optie, en veel huizen van deze vakantieplek liggen precies aan het water, dus in feite kunt u vissen vanuit uw comfortabele achtertuin, een droom die uitkomt. U heeft wel een visvergunning nodig, als u hiervoor zorgt, zorgt het park voor de rest! Eitje!

6. Duiken en snorkelen - Ontdek de schatten van de diepte

Nadat u de wereld boven de waterlijn onder de knie hebt, is het misschien tijd om wat dieper te duiken en te zien wat de zee voor u in petto heeft! Naast de gebruikelijke, uitbundige wereld van vissen en dromerige taferelen, staat de regio eigenlijk bekend om zijn scheepswrakken. Nu kunnen we u niet beloven dat de Vliegende Hollander in de diepte van het water op u wacht, maar één ding is zeker: Oosterschelde en Grevelingen hebben beiden hun deel aan gezonken schepen, tot grote vreugde van duikers uit heel Europa. U kunt beginnen met duiken door u aan te melden bij een lokaal centrum, dat voor uw veiligheid zorgt en u alle kneepjes van het vak leert. Als u al een diepzee bewoner bent, geweldig, zoek nog meer scheepswrakken waar iedereen van kan genieten!

7. Bezoek Middelburg, de hoofdstad van de provincie

Middelburg, de hoofdstad van de hele regio Zeeland, biedt een mix van alles wat u leuk vindt bij een dagbezoek aan een dromerig stadje aan zee: een complexe geschiedenis, een architectuur die representatief is voor de regio, geweldige lokale eten en er zit een draai in het verhaal: deze stad wordt gezien als een van de belangrijkste centra van lenzen makelij in de gouden eeuw van de Nederlandse wetenschap en technologie. Middleburg kan worden geroemd met de uitvinding van de microscoop en telescoop. Dit is eigenlijk de plek waar u moet zijn als u wat verder wilt gaan in de ideeën en de geest van wat deze hele regio zo bijzonder maakt. Loop niet voorbij het voormalige stadhuis, de Londense Kaai, de Molen de Hoop, de Abdij en de lokale keuken en bieren!

8. Maritiem Zeeland ontdekken - Een museumtour

Nadat u Zeeland persoonlijk hebt ervaren, zou het misschien niet zo'n slecht idee zijn om dit ook op historisch niveau te doen. Dit kan met het hele gezin, door een dagtocht naar Vlissingen te maken en uzelf te trakteren met de wonderen van het beroemde Zeeuws Maritiem MuZEEum (op slechts 20 minuten rijden van vakantiepark Hof van Zeeland). Hier krijgt u toegang tot uitzonderlijke informatie, zoals objecten van schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, historische artefacten en kunst uit de regio (gereedschappen, uitrusting, portretten, scheepsmodellen enz.). Het museum biedt een origineel inzicht in wat de regio vertegenwoordigt, hoe deze zich heeft ontwikkeld en wat de maritieme regio door de eeuwen heen heeft betekend en wat het betekent in een moderne context. Verbreed uw kennis en dat van uw kinderen over het verleden, het heden en de toekomst.

Een van de beste manieren om de Zeeuwse levensstijl te beleven, is door in te checken op een vakantiepark, dat veiligheid, vrijheid en goede huisvesting biedt! Hof van Zeeland is centraal gelegen waardoor alles zeer goed bereikbaar is. De huizen, gebouwd op groene weiden, tussen gezonde bomen en in de buurt van een meer, bieden een hele reeks mogelijkheden: beschikbare bungalows voor 4, 6, 9 personen en huisdieren, alles wat u nodig heeft in een thuis weg van huis en een geweldig park personeel staat altijd klaar om u te helpen!

Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer
6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat
13-09-2023 Lotte Van Dijk
6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat

Sommige films zorgen ervoor dat je verliefd wordt op de personages. Andere films raken je veel dieper met de plek en de sfeer waarin ze spelen; waardoor je opeens in een opwelling een vlucht naar Florence boekt. Maar is dat echt zo'n wild idee? Laten we het uitzoeken!

Lees meer