Kerstweek - Tips om te stoppen met stress en te genieten van de vakantie

Cadeaus kopen en boodschappen doen, ervoor zorgen dat alles op de lijst klaar is met Kerstmis. Dit is wat de meeste wintervakanties zijn, maar het zou niet zo moeten zijn.

Er komt een moment waarop je je leven in eigen handen kunt nemen en kunt zeggen: "afgelopen met deze gekheid voor mij". Het is niet altijd gemakkelijk en eerlijk gezegd, je moet het stap voor stap te doen, halsoverkop erin springen is misschien niet de meest gunstige manier om ermee om te gaan, blijvende veranderingen komen in kleine maar belangrijke stappen. Dus, wat zijn de dingen die u kunt doen om uw manier van omgaan met deze periode zal veranderen en het weer zullen transformeren in die magie die u zich herinnert uit uw kindertijd?

Hier zijn een paar trefzekere tips en trucs van anderen:

  • Probeer het hele jaar door cadeaus te verzamelen

Ja werkelijk! Een groot deel van onze tijd vóór Kerstmis wordt besteed aan het stressen over van wat we voor onze beste vrienden en familieleden kunnen geven, terwijl we dit deel rustig hadden kunnen overslaan als we hier het hele jaar aandacht aan hadden besteed. Terwijl u op internet surft, kleding en snuisterijen koopt, op vakantie gaat, moet u altijd opletten voor dingen die anderen absoluut leuk zouden vinden. Als u dit doet, gebeuren er 3 dingen, allemaal in uw voordeel: allereerst zullen uw geschenken goeddoordacht zijn, ten tweede zult u veel tijd besparen als dit niet uw enige focus is op de dagen voorafgaand aan Kerstmis en ten derde bespaart u zoveel geld (geschenken zijn altijd hoog geprijsd vóór de feestdagen, het is eenmaal zo).

  • Nog beter, schakel over op handgemaakte cadeautjes

Als je het type persoon bent dat graag zeer persoonlijke geschenken aanbiedt, is het misschien tijd om het winkelen helemaal achter u te laten. Plakboeken, fotoalbums maken en samen herinneringen verzamelen is veel waardevoller dan wat dan ook. Dit zijn de geschenken die een leven lang zullen worden gekoesterd en hoog in het vaandel zullen worden gehouden, en het creëren ervan zal ook voor jou een zekere gemoedsrust creëren. Het proces om iets met je eigen handen te maken is zo speciaal en je ziel verheft dat het niet alleen een cadeau voor iemand anders is, maar ook een cadeau voor jou!

  • Vereenvoudig de grote maaltijd - bestel of delegeer kooktaken!

Het is waar dat er veel magie zit in het bereiden van de kerstmaaltijd voor jouw gezin, maar wat als je uitgeput bent en liever iets speciaals doet met je dierbaren? Hier is een klein geheimpje: het is oké. Het is absoluut prima om al het werk af en toe over te slaan, je hoeft jezelf niet elke keer dat de vakantie aanbreekt, kapot te werken. En om eerlijk te zijn, zou je dit jaar meer goed doen door te kiezen voor een klein bedrijf, een cateraar. Je zou tijd hebben om je te concentreren op alle dingen waar je van houdt en waar je van geniet, en een bedrijf zou werk krijgen in deze werkelijk rare tijden. Een andere optie is om het hele gezin bij elkaar te brengen en iedereen werk te geven - delegeer de keukentaken en leer de geheimen van koken aan je kinderen. Op deze manier breng je quality time samen door en zijn de volwassenen van het gezin niet de enigen die het werk doen.

  • Ren weg - echt waar!

En de grote finale! Waarom boek je voor deze periode geen verblijf op een vakantiepark? Sla alle taken over die jouw dagelijkse leven met zich meebrengt en verstop je in een geheel nieuwe plaats. Boek een vakantie in een nette, gezellige en huisdiervriendelijke bungalow, dat past net als kaneel in glühwein en laat die lange lijst met klusjes achter voor volgend jaar. Kruip samen met je dierbaren voor een knapperende open haard, blijf veilig en ontspan. De meeste vakantieparken die in deze periode open zijn voor gasten, bieden ook een grandioze maaltijd aan die je kunt bestellen, zodat je niet per se al het harde werk zelf hoeft te doen.

Domaine La Sapinière is een ander juweeltje van een park en lokt je naar Hosingen, Luxemburg met frisse lucht, prachtige wandelroutes en de belofte van een rustige, ontspannen vakantie in comfortabele bungalows, waar iedereen zich na een lang jaar weer terug kan vinden. Blijf een tijdje, versier het huis met kerstversieringen en geniet van alle vakantie-activiteiten waar je normaal geen tijd voor hebt: bakken, goede wijn proeven, bordspellen spelen, lezen en uitslapen!

13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer
05-05-2021 Lotte Van Dijk
Goede gewoonten om mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent altijd afwisseling en het mooiste is dat je compleet nieuwe dingen kunt ervaren of dat je gewoon weer aansluit bij je innerlijke behoeften. Tijdens vakantie vind je meestal een gezond evenwicht tussen activiteiten en tijd voor jezelf, en hoewel sommige nuttige dingen heel specifiek zijn voor plaatsen (zoals watersporten of activiteiten vol adrenaline), zijn er andere die je kunt 'meenemen' en cultiveren in je dagelijkse leven.

Lees meer
23-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis bucket list voor een Europese zomer

Een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, is altijd het hebben van een bucketlist voor uitstapjes en nieuwe bestemmingen. Mensen maken deze meestal om te weten waarnaar ze moeten streven, terwijl deze lijsten je echt kunnen helpen om je aan je plannen te houden. Reis- en vakantie-bucketlists kunnen worden gedaan voor 1 jaar, een paar jaar vooruit of zelfs een heel leven als je echt ambitieus bent. Om wereldreizigers hierbij te helpen, hebben we een "Reis Bucket List voor een Europese zomer" gemaakt, dus spring met je vakantieplannen aan boord en laten we eens kijken wat er op dit deel van de wereld kan en absoluut moet worden bezocht. Waarschuwing: we hebben clichés in deze lijst totaal vermeden, dus als je op zoek was naar dingen als de ‘Eiffeltoren’ of de ‘Tower of London’, zul je die hier niet vinden. Denk buiten de kaders en laten we aan de slag gaan!

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.