Parc Maasresidence Thorn - Voor op je lente verlanglijstje

Parc Maasresidence Thorn, gelegen in Limburg, is qua ontwerp één van de meest intelligente en doordachte vakantieparken die je ooit zult zien.

Allereerst ligt het letterlijk op een kruispunt van drie Europese toplanden: Nederland, België en Duitsland, waardoor het een strategische positie inneemt op cultureel gebied. Dit zorgt voor veel verschillende mogelijkheden voor gasten, als het gaat om culinaire hoogstandjes, plezier en culturele hotspots.

Daarnaast ligt het park direct aan de Maasplassen, een natuurgebied vol vaar- en watersportmogelijkheden. Het gebied vormt een sereen landschap dat met haar uitgestrekte schoonheid zal verleiden.

En alsof dat nog niet genoeg is, ligt Parc Maasresidence Thorn op fiets- en wandelafstand van het witte stadje Thorn. Deze plaats staat bekend om haar schoonheid, historie en culturele bezienswaardigheden.

Dat is het enkel de omgeving van Parc Maasresidence Thorn. Voor de aanstaande grote opening van het park (op 29 april 2022), willen wij je graag een voorproefje geven van wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is op Parc Maasresidence Thorn!

Eerlijk is eerlijk, er zijn zoveel mogelijkheden dat we het erg moeilijk vonden om er maar een paar op te noemen. Lees dit dus met de kennis dat er nog veel, VEEL meer te zien, te proeven en te doen zal zijn.

 

Verken de jachthaven en MRT Beach

Laten we nog even in het park blijven, en virtueel de jachthaven en MRT Beach verkennen. Het is een gebied dat veel potentie heeft gedurende de lente, de zomer, maar ook in de herfst.

Als het warm genoeg is, of afhankelijk van je eigen definitie van "warm", kun je natuurlijk wat traditionele strandpret hebben of een duik in het water nemen. Je kunt ook waterfietsen, kano's of SUP boards huren in de jachthaven. Hiermee kun je Maasplas De Grote Hegge verkennen, zodat jouw verblijf in het park een groot watersport avontuur wordt.

Ontspannen is ook een belangrijk aspect van dit park. Deze mentaliteit is doorgetrokken naar het privéstrand. Hier kunnen gasten op de ligweide of bij de picknicktafels, genieten van verfrissende drankjes en lekkere hapjes.

 

Een vakantieverblijf voor waterliefhebbers

Het aanbod van Parc Maasresidence Thorn is erg veelzijdig. Eén van de voordelen is dat je het water niet hoeft te verlaten, zodra je besluit om aan het eind van de dag terug te gaan naar je vakantiewoning. Uiteraard is het hele park gebouwd aan de rand van het Maasplassengebied, maar er is nog meer dan dat!

Er zijn verschillende soorten vakantiewoningen beschikbaar, gericht op het buitenleven, gezinnen met kinderen, of juist met een gemakkelijke toegang tot het water.

Wat is er dan zo bijzonder aan de woningen die direct aan het water liggen?

De Premium Water woningen hebben een ruime, lichte woonkamer met een zit- en eethoek, een luxe open keuken, en prachtige slaapkamers met comfortabele boxspringbedden. Buiten vindt je een terras met tuinmeubilair, uitkijkend over het water. Dit betekent dat elke Premium Water woning een achtertuin heeft die grenst aan het water.

Wakker worden met dit uitzicht, en weer ermee naar bed gaan - in Parc Maasresidence Thorn hoef je het niet te missen.

 

Ga een potje bowlen – midden in het park!

Als je het strand en de jachthaven even achter je laat, is er een uitstekende activiteit in het park, perfect voor het hele gezin. Bowlen is een leuke klassieker en een geweldige manier om wat gezonde competitie onder vriendengroepen en families te stimuleren.

Zoals je mischien al geraden hebt, beschikt Parc Maasresidence Thorn over een eigen bowlingbaan, midden op het park. Een beetje plezier is op deze manier dus nooit ver weg!

Met volledig geautomatiseerde banen en moderne lichttechnieken, brengt dit spel iedereen terug naar een tijd waar het alleen nog maar op winnen gaat!

Voor de bowlingbaan is er een gezellige zithoek met overzicht over de baan. Geniet dus van een drankje of hapje tijdens het bowlen. De baan bevindt zich in een van de centrale gebouwen van het park, recht boven het restaurant. Een uitgebreide maaltijd na al het plezier is dus ook mogelijk, en dat terwijl je nauwelijks hoeft te verplaatsen!

 

Golfen in het Maasplassen gebied

Iets verder weg van het park vind je een breed scala aan mogelijkheden, zoals maar liefst 3 golfbanen in de directe omgeving van het park.

Beginnende en ervaren golfers kunnen kiezen tussen prachtig aangelegde 9- en 18 holes golfbanen, die perfect opgaan in de omringende natuur.

Je wordt begroet door natuur en rust, met goede hellingen, grote zand- en grasvelden, waarbij alles volledig opgaat in de omgeving.

De opties voor de golfer zijn:

  1. Land van Thorn Golf Club Gelegen bij het dorpje Hunsel, dat op 10 minuten rijden van het park ligt. Deze baan heeft plaats 8 in de ranglijst van de beste 9-holes golfbanen in Nederland.
  2. Crossmoor Deze golfbaan ligt in Weert op ongeveer 20 minuten rijden van het park en biedt mogelijkheden voor zowel ervaren als beginnende spelers.
  3. Golfbaan De Herkenbosche Op een half uur rijden van Parc Maasresidence Thorn worden golfers begroet door een uniek terrassen gebied, bossen, vennen en beekjes. Deze golfbaan is uniek gelegen tussen de bossen van Nationaal Park De Meinweg. Bij de golfbaan is een gezellig clubhuis voor zowel golfers als gasten.

 

Fietsen door de natuur

Het park is niet alleen ontworpen voor waterliefhebbers, er is ook rekening gehouden met fietsers. Dit betekent dat iedereen vanuit zijn vakantiehuis op de fiets kan stappen en direct een tocht door de omgeving kan maken, zonder eerst naar een of ander vertrekpunt te moeten reizen.

Midden-Limburg is gevuld met fiets- en scooter routes die je het gevoel van absolute vrijheid zullen geven. Je kunt door de omgeving fietsen, de natuur verkennen en genieten van smaakvolle Limburgse streekgerechten. Je hoeft je fiets niet naar het park mee te brengen. Het is vooral voor grote gezinnen een uitdaging om alle fietsen mee te nemen.

Het park biedt de mogelijkheid tot het huren van verschillende soorten fietsen, scooters en zelfs milieuvriendelijke E-choppers. Hiermee kun je met gemak de omgeving ontdekken en op een stille manier zien waar de wegen je heen zullen leiden.

 

Er zijn nog veel meer activiteiten uit te proberen en te ontdekken in en rond Parc Maasresidence Thorn. Ontdek het zelf, en maak vanaf 29 april 2022 van dit park de thuishaven voor al je avonturen!

6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat
13-09-2023 Lotte Van Dijk
6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat

Sommige films zorgen ervoor dat je verliefd wordt op de personages. Andere films raken je veel dieper met de plek en de sfeer waarin ze spelen; waardoor je opeens in een opwelling een vlucht naar Florence boekt. Maar is dat echt zo'n wild idee? Laten we het uitzoeken!

Lees meer
Kid-friendly European holidays 2023
01-06-2023 Lotte Van Dijk
Top kindvriendelijke zomervakantiebestemmingen in Europa

Je wil het beste voor je kinderen en hen helpen onvergetelijke herinneringen en mooie levenservaringen op te doen. Dit kan gemakkelijk door te reizen, hen verschillende landen en culturen te laten zien, en in het algemeen de zomer tot het beste deel van het jaar te maken.

Lees meer
15-05-2023 Lotte Van Dijk
Top 8 ideeën voor een familievakantie - bezoek België, geniet van de dag!

Ben je bezig met voorbereiding op een vakantie of denk je na over ideeën waar je heen kunt voor een ontspannen herfstvakantie, dan is België hoe dan ook een geweldig idee. Met zijn cultuur, natuurparken en keuken biedt het een scala aan mogelijkheden voor gezinnen, zodat er voor iedereen wel iets leuks te doen is.

Lees meer