Top 6 natuur- en bezienswaardigheden om te bezoeken in Grafschaft Bentheim

De regio Grafschaft Bentheim heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot het Heilige Roomse Rijk, en bloeit sindsdien door de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd tot op de dag van vandaag, en slaagt er altijd in om de vergankelijkheid op de een of andere manier te overwinnen. De mensen uit deze regio zijn onafhankelijk, vrijgevochten en moedig.

De hele plaats straalt mythen en verhalen uit, geen wonder dat de gebroeders Grimm geïnspireerd raakten door de griezelige, dichte bossen en de moerassen, en sprookjes schreven als Hans en Grietje en Doornroosje. Er is iets aan dit gebied dat onze verbeelding gewoon prikkelt en fluistert over lichten in de moerassen die je niet zou moeten volgen, kastelen ouder dan de tijd zelf en bossen zo dicht dat ze hun eigen verhalen vertellen.

Betreed het sprookje en bezoek de regio, zowel de Nederlandse als de Duitse kant omdat alleen zo wordt het verhaal weer heel:

1. Kasteel Bentheim (GER) - De geschiedenis wacht op je, je hoeft hem alleen maar te ontgrendelen

De oorsprong van het kasteel is niet erg goed gedocumenteerd, maar dat is niets nieuws, aangezien de middeleeuwen niet de meest betrouwbare tijden waren als het gaat om feiten en data. Wat we wel weten, is dat het kasteel in 1020 al werd genoemd, waarbij graaf Otto van Northeim als eigenaar werd genoemd. Het is een prachtige plek om te bezoeken als u van geschiedenis en goed bewaarde delen van ons verleden houdt. Het monumentale stenen bouwwerk staat op een heuvel, kijkt uit over de regio en spint verhalen over edele grafen en geheimen die nog moeten worden onthuld. U kunt het bezoeken van maart tot oktober, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (laatste toegang om 17.15 uur). Het beste is dat u niet alleen met uw hele gezin kunt terecht voor een historische en educatieve rondleiding, maar dat huisdieren ook welkom zijn!

2. Gildehauser Venn Natuurgebied

Gildehauser Venn Natuurgebied ligt ten zuiden van Gildehaus en het roept op met een verscheidenheid aan landschappen, van weelderige bossen tot moerassen en duinruggen. Het heeft alles wat een natuurliefhebber leuk vindt, met verborgen soorten wilde dieren en flora, maar als u besluit om een ​​wandeling te maken, krijgt u ook de kans om een ​​klein stukje beschaving te ervaren, het soort dat zich naadloos aan het landschap sluit en het nagenoeg voltooit : hier staat de Ostmühle, een Nederlandse windmolen uit 1749, majestueus en contrasteert de natuur met zijn zandstenen muren. Maak een wandeling in de omgeving en leer wat deze zeer bijzondere plek te bieden heeft, leer dromen en geniet van de onderschatte schatten van Nedersaksen. Het natuurgebied is gemakkelijk toegankelijk vanaf het vakantiepark Grafschaft Bentheim (slechts 50 minuten met de auto), de perfecte achtergrond om helemaal in die frisse, natuurgerichte levensstijl te komen.

3. Engbertsdijksvenen Natuurreservaat (NL) - Landelijk en natuurlijk

Gelegen in Overijssel Nederland nabij de Duitse grens, heeft het een indrukwekkend gebied van 1000 hectare. Oorspronkelijk werd dit natuurpark gebruikt voor het grazen van schapen en ander traditioneel landgebruik, waardoor het tot het einde van de 19e eeuw in een landelijke staat bleef. Na 1850 arriveerde hier ook de steeds veranderende aanraking van de menselijke beschaving, met kanalen die ontsproten en de lay-out van het land veranderden, maar de schoonheid niet hebben aangetast. Bekijk de zeldzaamste vogels, spot dieren die al generaties lang het land bewonen vóór menselijke tussenkomst en als ze ongestoord blijven, zullen ze dat in de nabije toekomst blijven doen, de velden opeisen en houden zoals ze zouden moeten zijn: om bekeken te zijn maar niet gestoord. Een beslissing om hier een wandeling te maken, betekent dat u uw ego opgeeft, contact maakt met de natuur en vertrouwt op de kalme stilte die op u en uw gezin wacht.

4. De Vijvertuinen van Ada Hofman (NL) - De dame van het meer

Vijvers, rivieren en over het algemeen watermassa's hebben allemaal een elementaire kracht die onze verbeeldingskracht trekt, ons zachtjes naar binnen haalt en ons doet stoppen en ons laat afvragen wat de schoonheid van het leven is. Ada Hofman, - een specialist in het creëren van natuurlijke vijvers en het onderhouden ervan op dezelfde manier als deze in de natuur zouden evolueren, met eco-autocleaning-systemen op basis van natuurlijke planten en dieren, - heeft een waar wonderland gecreëerd van deze kleine ecosystemen, wachtend op u om hun geheimen te ontdekken. Bezoek de ongelooflijke tuin van deze natuurkunstenaar, compleet met 50 vijvers, gevuld met de grootste verscheidenheid aan bloemen, kleine beestjes, kikkers en vlinders. Wat dit wonderland onderscheidt, is de schoonheid van hoe het leven het overneemt na slechts een simpel zetje, schoonheid en verwondering teruggeeft als dank. Struin door deze tuinen en zie hoe een echt sprookje eruit ziet, genietend van de geschenken van het land.

5. Giethoorn - Het Nederlandse Venetië

Deze prachtige kleine schat van een locatie is de perfecte mix tussen de grachten van Venetië en boerderijen vermengd met groen, wakkert de belofte aan om van zo’n dag een ansichtkaart te maken. Giethoorn is een voetgangersgebied, rondreizen werkt alleen te voet of met boten. Zijn magie ligt in de eenvoud van zijn schoonheid, waardoor u een voorproefje krijgt van een andere wereld, waar onbezorgd leven zich vermengt met prachtig ingerichte huizen en parken. De begeleide rondvaarten geven volop de gelegenheid om van het uitzicht te genieten en op adem te komen in dit idyllische dorp. Stop voor een hapje, proef een biertje in een van de bars of restaurants die boven het water zijn gebouwd en geniet van de perfecte zorgeloze dag. Het is de moeite waard en slechts op 1 uur rijden van het vakantiepark Grafschaft Bentheim, en voegt een broodnodige dosis ontzagwekkend avontuur toe aan uw perfecte kleine vakantie midden in de natuur.

6. Tierpark Nordhorn - Het geheime leven van dieren

Bezoek een absoluut gastvrije en prachtig ingerichte dierentuin met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1949. Met een grote selectie dieren, met een gelukkig leven op grote stukken land, verwelkomt u allen. Daar kunt u en uw familie een virtuele wandeling maken van continent naar continent, exotische dieren in hun natuurlijke staat zien, ongestoord en tevreden. De perfecte dag voor gezinnen, Tierpark Nordhorn biedt u plezier, educatie en frisse lucht, op slechts een sprong afstand van het vakantiepark Grafschaft Bentheim.

Plan een bezoek en geniet van deze veelzijdige regio in zijn ware vorm: als een vrijgevochten plek dicht bij de natuur, die u de beste opties biedt, met een beetje spanning voor iedereen. Vakantiepark Grafschaft Bentheim ligt op een strategische plek, zowel van Nederlandse als Duitse zijde goed bereikbaar. Het biedt ook een verscheidenheid aan accommodaties, variërend van huizen voor 3 gasten tot comfortabele bungalows van 12 personen. Het park staat vol met groene velden, bomen en frisse lucht, de ideale plek om uw vakantie een kickstart te geven en om alles in de omgeving te zien.

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer