Vakantiehuizen in Eifel Moezel voor een gezellige vakantie in Duitsland

Ontdek een mooi vakantiegebied in Duitsland vanaf de vakantiehuizen voor Hemelvaart in Eifel Moezel. Allereerst is de periode rond Hemelvaart mei, dat betekent dat de weersomstandigheden zeer kunnen verschillen... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Eifel Moezel


Informatie

Ontdek een mooi vakantiegebied in Duitsland vanaf de vakantiehuizen voor Hemelvaart in Eifel Moezel. Allereerst is de periode rond Hemelvaart mei, dat betekent dat de weersomstandigheden zeer kunnen verschillen van lentegevoel tot wind en regen. Op zich geen probleem, houd hier alleen rekening mee met kleding en schoenen. Op deze manier heeft u er geen last van. Het gebied Eifel-Moezel ligt in het oostelijk deel van het middelgebergte Eifel Ardennen. Het hoogste punt is de Hoge Achte met 747m. Het gebied biedt zichtbare bewijzen van een vulkaanlandschap zoals bij de kraters bij de rivier de Maare. De diverse kratermeren worden ook wel de Blauwe Ogen van de Eifel genoemd. De Eifel ligt precies tussen de vier steden Aken, Keulen, Koblen en Trier, het lijkt wel alsof deze steden het gebied beschermen, veel van de oorspronkelijke schoonheid van het gebied is nog bewaard gebleven. Het bronwater van de Eifel direct uit de grond kunt u rustig drinken, het is schoner dan menig fles bronwater.

Cultuur in de Eifel Moezel

Vanaf de vakantiehuizen voor Hemelvaart in Eifel Moezel kunt u unieke musea bezoeken. Denkt u hierbij aan het EifelVulkan museum in Daun en het Maarmuseum. Hier kunt u kennis maken met de natuurhistorische achtergrond van het gebied zoals vulkanen, deze wordt gesimuleerd door visuele technieken. Bezoek de kloosters bij Echternach of Prum, deze speelden een belangrijke rol in de 7e en 8e eeuw bij de ontwikkeling van het gebied. Ondek de klokkengieterijen in Brockscheid, sinds vijf generaties werden hier de mooiste klokken geproduceerd. In het Moezeldal zult u diverse wijngaarden, wijnproeverijen en wijnroutes ontdekken, de Duitsers zijn trots op hun moezelwijn en laten u graag kennis maken met hun wijncultuur al zult u niet het Geheim van de Smid te horen, het is een leuke ervaring en steeds meer wijnboerderijen zorgen voor een eigen programma voor de kids.

De omgeving van de Eifel Moezel

De omgeving verkennen van de vakantiehuizen voor Hemelvaart in Eifel Moezel is zeker de moeite waard en kan op diverse manieren. Zo zijn er mooie routes uitgezet voor motoren en auto’s, ideaal als u wat minder mobiel bent of wanneer u met de kleintjes op stap bent. Daarnaast leent de omgeving zich uitstekend voor een prachtige wandel- of mountainbiketocht in de natuur of langs een van de kratermeren. Bij de kratermeren treft u diverse watersportactiviteiten. Als het landschap wit is van de sneeuw kunt u op deze zelfde locatie plezier beleven aan een gezellige wintersportvakantie zoals langlaufen en soms zelfs skisport. Het Moezeldal biedt een romantisch en gezellig waterlandschap met talloze wijngaarden. Ook hier zult u zeker genieten van een toer door het landschap. U kiest met de Eifel Moezel voor een gemoedelijke vakantiebestemming, u vindt hier zowel rust en natuur als sportieve activiteiten, met daarnaast gezellige dorpen en steden zoals Trier en Cochem.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.