Ontdek de voordelige lastminutes op de Liparische eilanden

Ontdek de lastminute vakantiehuizen op de Liparische eilanden. Een andere naam voor de Liparische eilanden is Eolische eilanden, deze eilanden liggen ten noorden van Sicilië in de regio Messina. De volgende eilanden horen bij de eilandengroep namelijk... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Liparische Eilanden

Speciale Vakantiehuizendeals in Liparische Eilanden


Informatie

Ontdek de lastminute vakantiehuizen op de Liparische eilanden. Een andere naam voor de Liparische eilanden is Eolische eilanden, deze eilanden liggen ten noorden van Sicilië in de regio Messina. De volgende eilanden horen bij de eilandengroep namelijk Lipari, Salina, Vulcano, Stromboli, Filicudi, Alcudi, Panarea. Een vakantie op deze eilanden is bijzonder vanwege de unieke sfeer, mooie natuur en diverse cultuur. We laten u graag kennis maken met de prachtige eilanden.

De Liparische of Eolische eilanden

Lipari is een vulkanisch eiland, het is ook het grootste eiland en vormt een toeristische trekpleister vanaf de lastminute vakantiehuizen op de Eolische eilanden. Het eiland is ontstaan door vulkanische uitbarstingen tot wat het nu is. Salina is het tweede grote eiland, u vindt hier nog vrij hoge punten zoals de berg Fossa delle Felci op 961m en de Monte dei Porri op 860m. Vulcano is een ander eiland, de naam verwijst naar de Romeinse legende over de vuurgod Vulcanus, tevens de wapensmid van de goden. Stromboli is een klein eiland in de Tyrreense zee met een oppervlakte van 12,6km2, er woonden in 2002 slechts 450 mensen. De vulkaan op het eiland heeft nog steeds kleine uitbarstingen. Filicudi is een vulkanische eilandje, klein en bijna onbewoond. Op Salina vindt u culinaire verwennerij in de vorm van kappertjes en Malvasia wijnen. Op Lipari treft u historische neoklassieke villa’s aan die herinneren aan de welvarende tijden, van de zeven eilanden vindt u hier de beste zandstranden voor uw strandvakantie. Op het eiland Lipari kunt u de Dom en het Archeologische museum bezoeken. Panera trekt veel mondaine toeristen voor een korte trip op het eiland. Ontdek de activiteit eilandhoppen, Lipari en Stromboli en Salina zijn hier de perfecte plek voor. Deze eilanden zijn niet groot en liggen vlak bij elkaar. U kunt bijna van het ene naar het andere eiland springen, uiteraard kan dat niet en staat de vleugelboot klaar voor u. Wandelen op vulkanische eilanden met een lastminutes op de Eolische eilanden is spannend, als u nog nooit een vulkaan van dichtbij gezien heeft is het extra indrukwekkend, de kraters zijn gigantisch. Over het algemeen kunt u het natuurlijke landschap van vulkanische eilanden omschrijven met woorden als ; grillig gevormde kustlijn, vulkanische zwavelbaden, heldere zee en haast ruige natuur.

Cultuur en bezienswaardigheden

Als toerist kunt u vanaf de lastminute vakantiehuizen op de Liparische eilanden de Italiaanse keuken ontdekken. U kunt op diverse locaties inschrijven op kooklessen. Hierbij staat niet alleen het bereiden van de maaltijd centraal maar ook de achtergrond van de Italiaanse keuken. U kunt ook inschrijven op workshops over Italiaanse wijnen met een lastminutes op Liparische eilanden. Na een historische rondreis wordt de muskaatwijn Malvasiawijnen met dezelfde smaak en naam gemaakt op de eilanden Lipari en Salina, ontdek de geurige dessertwijn de Malvasia delle Lipari. Zoals u misschien wel weet zijn de Malvasiawijnen het bekendste eindprodukt van de Eolische eilanden. De naam Eolische eilanden verwijst naar de naam van Griekse god van de winden Aeolus. Deze kreeg van Zeus het beheer over de winden hier, Aeolos zou nog steeds op een van de eilanden verblijven. Op Vulcano vindt u kenmerkend voor een vulkanische eiland thermale modderbaden, deze ruiken naar bedorven eieren en u kunt hier gratis baden, voor een groep mensen heeft dit een positief effect op de huid. Als u niet van wandelen houdt of fietsen is het huren van een scooter voor plaatselijk vervoer een vaak gebruikte oplossing. U bent flexibel en dankzij het klimaat is het heel plezierig. Op Salina vindt u overal op de Kapperbloem met als exportprodukt ten eerste de zaaddozen evenals de kappertjes zelf. Verder kunt u op het eiland eindeloos wandelen zowel in de twee natuurreservaten als op het eiland. U kiest met de last minute vakantiehuizen op de Liparische eilanden voor afwisseling in een gezellige eilandensfeer.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/