Sapiniere, een week in het groene hart van Europa!

Ik moet zeggen dat wanneer ik aan Luxemburg dacht ik niet heel veel wist over deze bestemming en er ook niet echt een bepaald gevoel er bij kreeg.

Na er zelf te zijn geweest, kan ik meepraten over het feit dat dit Groothertogdom verbazingwekkender is dan iedereen zou denken. Het is een land van verbluffend groene natuur, een land van legendes en sprookjesachtige kastelen en van gastvrije mensen.

Dit heb ik allemaal ervaren tijdens het weekje dat ik, mijn man en onze 10 jaar oude dochter hebben doorgebracht op het vakantiepark La Sapiniere in Hosingen. Wij hadden besloten eerst een week door te brengen aan Belgische Kust. We wilden gaan met de auto vanuit België naar Luxemburg, dat leek ons een leuk tochtje om België ook wat te leren kennen. Bovendien hebben we dan zo ook wat tijd om onderweg ergens lekker te eten.

 

Op zoek naar de perfecte vakantie plek ...

Ik breng graag mijn tijd door op zoek in tijdschriften en op internet om te lezen over leuke vakantiebestemmingen. Wij gaan altijd drie keer op vakantie waarvan twee keer met onze dochter. En als we haar meenemen moet het ook voor onze dochten leuk zijn. Vroeger was het allemaal iets makkelijker maar een dochter van 10 brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Onze dochter houdt enorm van actieve dingen. Niet gewoon wandelen of fietsen, maar wel kanovaren en abseilen. Ondanks al dat speurwerk was ik er niet over uit wat nu voor ons allemaal een leuke vakantie zou worden. Toch maar aan zee ergens? Mijn man en ik zijn vooral gek van het strand, we wonen te ver van de kust om het vaak te bezoeken dus op vakantie is dat toch wel een belangrijk aspect: water.

Al zoekende kwamen we terecht op het park La Sapiniere in Luxemburg. De locatie leek ons proper en groot en met veel natuur erom heen rook het naar avontuur. Volgens mijn man is het tijd dat onze dochter eens serieus leert wandelen, als enigst kind was het vroeger na 500 meter al bedelen om op de schouders te mogen zitten. Daar is ze nu te groot voor. Wij komen uit Charleroi en het is slechts 2 uur rijden naar het park. We hadden al eens van dit park gehoord maar het heeft nooit bij ons als idee ontsproten om die richting op te gaan, voor ons was de kust toch echt dominant, en dat is westwaarts.

Ik boekte een appartement voor drie personen, een type C appartement zoals ik dat online ter beschikking vond. Ik kan niet zeggen dat het een gok was, immers we hadden vrienden die er waren geweest waren en de plaats en het park sterk aanbevolen. De boeking was voor augustus, maar ik ben niet zo van het late boeken zodoende had ik de reservering al gemaakt in het voorjaar.

 

Eindelijk op reis ...

We vertrokken op een vrijdag en zijn zelfs gestopt in Namen, een prachtige stad. Ik zou het aan een ieder aanbevelen om die stad eens te bezoeken als je de kans krijgt. We vertrokken in de ochtend, en 's middags kwamen we al aan in Hosingen.

Eenmaal aangekomen op het park, parkeerden we bij de receptie. De eerste indruk was erg goed. Een aardige dame liep met ons mee naar ons appartement, het was perfect voor drie. Een mooie woonkamer, een klein terras buiten, een comfortabele slaapkamer, een goed uitgeruste keuken, alles schoon, mooi en op zijn plaats. Ik zag dat alles heel smaakvol was ingericht. Ik vind dat zelf heel belangrijk, alles was volgens mij ook helemaal nieuw.

          We pakten uit en namen een wandeling in het park, ik was meer dan tevreden met haar faciliteiten: een tennisbaan, tafeltennis, mini-golf, speeltuin en ga zo maar door. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken voor ons was echter duidelijk het verwarmde zwembad. Onze dochter was hier ook erg blij mee en al bij ons eerste rondje door het park stond ze er op direct een duik te mogen nemen. Dat was geen slecht idee aangezien ze in dat zwembad direct vrienden gemaakt had met een meisje uit Nederland dat er ook was met haar familie en haar broertje. Dat was een grote opluchting voor ons, we hoopten dat ze iemand van haar leeftijd zou vinden om meer rond te hangen (zodat wij ook even een boekje konden lezen of iets dergelijk), alles viel op zijn plaats.

Het park heeft een bar / restaurant, die onze vaste bestemming werd om een uurtje of vier in de namiddag. Om wat tips en informatie op te doen, gingen we naar beneden naar de receptie om opnieuw te vragen om wat extra info. Dit was het "glorieuze moment" toen we erachter dat op ongeveer 100 meter afstand van het park er een ultra-moderne en uitgebreide sport- en recreatiebad was met spa-behandelingen ed. Onnodig om te zeggen, we wisten meteen wat onze plannen voor de volgende dag waren. Als je verblijf in het Sapiniere vakantiepark blijkbaar heb je 2 uur toegang bij dit complex ... helemaal niet slecht. Ik moet zeggen dat we meer dan onder de indruk van de moderne faciliteiten hier: een groot overdekt zwembad met een beweegbare vloer, sauna's en fitnessapparatuur, etc.

We gingen hier drie dagen in een rij heen, dat is hoe geweldig we het vonden. Een andere dag gingen we wandelen, het park ligt aan de rand van een uitgestrekt natuurgebied met vele wandelroutes ... geweldig. De landschappen zijn werkelijk adembenemend, ongelooflijk ontspannend. Absoluut de moeite waard!

Eén dag van onze week hebben we doorgebracht in Vianden. Ik ben trots op het feit dat het mijn idee was, en het was echt een fantastische idee. Het kasteel van Vianden ligt op de rotsen en het is hier adembenemend. Wij kwamen er is ook achter dat er een grote fietsroute is door Vianden de Sauer en Our valleien ... maar dat is voor de volgende keer. De stad zelf is erg mooi, met historische straten en kerken, zeker een bezoek waard.

Een week in Sapiniere was zo voorbij. We gaan zeker terugkomen, en de volgende keer dat we komen terug is in de winter. Ze zeiden dat je hier direct achter het park kunt langlaufen. Dat moet wel geweldig zijn, zeker gezien het omringende landschap.

 

Om dit alles samen te vatten, dit vakantiepark in Luxemburg is fantastisch om te ontspannen in de natuur en plezier te beleven op hetzelfde moment. De accommodaties deze zijn allemaal gerenoveerd, heeft veel faciliteiten voor volwassenen en voor kinderen. U kunt ervoor kiezen om te baden in de zwembaden of gaan wandelen, bezoek nabijgelegen steden of gewoon ontspannen onder de adembenemende landschappen, paardrijden of kanoën, zeilen, surfen en ga zo maar door. Echt een aanrader, en voldoende te beleven voor een week of meer. Het is een verrassende vakantiebestemming geworden, dicht bij huis en toch heel bijzonder! 

A Blessing of Snow NL
12-02-2023 Lotte Van Dijk
De Sneeuwdroom

13 uur vakantie-afspeellijsten, tankstation-snacks, dutjes langs de weg en tolpoortfiles. Het was een lange zit van Groningen naar België, en uiteindelijk Frankrijk. Ruim na middernacht begon onze auto aan zijn laatste bergetape richting Valloire, een middelgroot dorp weggestopt in de Franse Alpen, tegen de Italiaanse grens.

Lees meer
Burdaard
08-12-2022 Lotte Van Dijk
Avonturen dicht bij huis

Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, maar woon nu ruim 4 jaar in Groningen. Langzaam ben ik gaan wennen aan enkele van de eigenaardige gebruiken, unieke tradities en merkwaardige keuken, waar onder andere de "Eierball" heilig is.

Lees meer
15-09-2022 Lotte Van Dijk
De Oude Man en het Meer

De weg baande zich als een grijze slang door het verduisterde Tsjechische landschap en in de vallei onder ons vormden zich al meren van spookachtige nevel. We waren op het laatste stuk van onze 10 uur durende rit vanuit Nederland en het was ruim na middernacht. Uiteindelijk verscheen er een rij daken uit de mist en kwamen we aan bij het kleine dorpje Muckov. Een silhouet stond bij een van de deuren en een klein lampje ging aan.

Lees meer