10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord

België is een land waar dorpse gezelligheid en de bourgondische levensstijl voluit gevierd wordt. Een eeuwenoud onderdeel hiervan is het lokaal brouwen van bier door meesters en monniken. Een groot aantal van deze bieren zijn inmiddels wereldberoemd. Echter zijn er toch nog een paar schuimende juweeltjes die alleen onder de lokale bevolking bekend zijn. Hier zijn een paar aanraders voor de volgende keer dat je in dit mooie land op vakantie bent.

10. Chevetogne

Dit perfect gebalanceerde blonde biertje is ideaal voor alle gelegenheden. De Fagnes brouwers, van wie dit biertje afkomstig is, hebben hun handel ten zuiden Mariembourg, in de Namur streek, opgezet. De rijke tonen van adellijke aarde zijn terug te vinden in de smaak van dit biertje.

9. Saqwé Brune

De brouwers van La Rogère in Namur maken maar één merk bier: Saqwé. De bruine variant bestaat uit een combinatie van drie verschillende granen en bruine kandijsuiker. De zachte tint van gekarameliseerd fruit geeft bruine biertje een relatief lichte smaak.

Green hop vines

8. Ouwen Duiker

Dit unieke biertje combineert Amerikaanse hoppen met Belgische ambacht. Brouwerij Hedonis, gelegen ten zuiden van Zwalm, is in de regio vrij bekend geworden met deze Pale Ale. Dit laag-bruisende bier bevat veel fruitige tinten en zachte aroma’s.

7. Guldenberg

Guldenberg is een traditioneel abdijbiertje. Hij heeft zijn naam te danken aan de Guldenbergabdij in Wevelgem. Gemaakt met droge Hallertau Mittelfrűh hoppen, heeft dit abdijbiertje een zacht-bittere en volmondige smaak.

6. Klevere Tien

Zin een een krachtige quadrupel? Klevere Tien is bijna zwart in kleur en bevat rijke smaken van steranijs, karamel en drop. Brouwerij de Nest, gelegen te Turnhout, raad dit biertje aan in combinatie met chocolade, blauwe kaas en stoof.

5. Troubadour Magma

Is het een tripel? Is het een IPA? Het is een beetje van beide. Het hop-bittere karakter van een India Pale Ale in combinatie met de fruitige tonen van een tripel heeft The Musketeers brouwerij, gelegen tegen de Nederlandse grens, veel roem opgeleverd.

IPA

4. Surfine

Een licht biertje met een kick! Surfine valt onder de “Saison” categorie: frisse bieren voor het oogstseizoen met een laag alcoholpercentage. Maar hier heeft Brouwerij Dubuisson, gelegen ten oosten van Doornik een draai aangegeven. Dit frisse hoppen biertje bevat maar liefst 6.5% alcohol!

3. Straffe Hendrik

Nog een quadrupel die het op onze lijst heeft gehaald. De Halve Maan brouwerij, een icoon van Brugge, is bekend om rijke en krachtige bieren met een intens aroma van karamel en koffie. Straffe Hendrik is in hun selectie een klassieker!

2. Bourgogne des Flandres

Dit roodbruine biertje is het kroonjuweel van de brouwerij Bourgogne des Flandres, ook gelegen in de binnenstad van Brugge. Het biertje is een fascinerende combinatie tussen jong en oud, krachtig en fris, zoet en bitter.

Brasserie Caracole

1. Nostradamus

In het zuiden van de Ardennen, op slechts 10 minuten afstand van Vallée Les Etoiles, ligt brouwerij Caracole, die met dit biertje Brons heeft binnengesleept op de World Beer Awards. Dit unieke brouwsel kent zowel een complexe vruchtensmaak als noten van mokka en anijs.

Top 5 Europese vakantieparken voor de Lente
26-02-2023 Lotte Van Dijk
Top 5 Europese vakantieparken voor de Lente

De lente is de perfecte tijd om even een stap terug te nemen van het drukke dagelijkse leven. Als je opzoek bent naar een gezellige en rustige vakantie in Europa, dan is een vakantiepark wellicht wel een passende keuze.

Lees meer
16-03-2022 Lotte Van Dijk
Parc Maasresidence Thorn - Voor op je lente verlanglijstje

Parc Maasresidence Thorn, gelegen in Limburg, is qua ontwerp één van de meest intelligente en doordachte vakantieparken die je ooit zult zien.

Lees meer
13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer