De ideale vakantie: jij, je gezin en een knapperende open haard - blijf veilig, blijf binnen

Het prototype van de klassieke open haard verscheen al in de oudheid, toen de mensheid nog leerde om vuur te gebruiken, het te temmen en gewillig te maken om deze energie in hun voordeel te laten werken. Na een tijdje kreeg het een speciale plek in huis, ook wel de 'haard' genoemd, en kreeg het de status van het dominante element van de binnenruimte van een huis. Misschien is het kijken naar een open vlam en erbij zitten in ons genetisch geheugen ingeprent, waardoor we teruggaan naar eenvoudiger tijden en het ons een gevoel van bescherming en troost geeft.

Elke persoon heeft zijn eigen beeld achter het woord "open haard". Voor sommigen van ons is het een luxeartikel of interieurdecoratie, voor anderen is het een stevige steenoven, gebouwd voor praktisch gebruik. Maar voor iedereen, zonder uitzondering, betekent een open haard comfort, goede smaak en geweldige tijden binnenshuis, gedachten die verdwalen in de vlammen. Dit alles wetende, is het geen verrassing dat de meesten van ons kiezen meestal voor een vakantiehuis met een open haard erin, vooral als het gaat om wintervakanties. Er gaat niets boven het gevoel van comfortabel opkrullen voor het vuur, met alle tijd van de wereld aan je handen, een geweldig boek lezen of lange gesprekken voeren met dierbaren, terwijl de zachte sneeuw buiten valt. Om deze ervaring op te doen, u kunt nu vooruitdenken en een gezellige bungalow op een vakantiepark boeken, hier zijn een paar opties waaruit u kunt kiezen:

Vallée les Etoiles

Vallée Les Etoiles is gelegen in de Belgische Ardennen op de zonnige zuidhelling boven de Maas. Het park heeft een oppervlakte van 28 hectare en elk luxe chalet biedt veel ruimte en privacy. Vanaf de veranda kunt u in alle rust genieten van de Maasvallei. Er is een trap die naar beneden leidt naar de Maas en naar de aanlegsteiger voor de riviercruise. De knusse houten chalets zijn gebouwd in Noorse stijl en dit zie je ook terug in het interieur. De smaakvolle inrichting en de warme schouwen maken het mogelijk om hier het hele jaar door te vertoeven. De bungalows zijn voorzien van kwaliteitsbedden en bieden al het nodige comfort. U kunt heerlijk ontspannen in de zitgedeelte, terwijl u een spelletje speelt aan de eettafel.

Bungalows met beschikbare open haarden:

  • La Lune en La Lune Comfort (6-persoons)
  • Etoile (1-persoons)
  • Le Soleil en Le Soleil Comfort (4-persoons)
  • La Terre (6 + 2-persoons)

Domaine de la Sapinière

Vakantiepark la Sapinière, ook wel Domaine de la Sapinière genoemd, is de ideale bestemming voor een vakantie in Luxemburg. Het vakantiepark ligt op 500 meter hoogte aan de voet van de Ardennen, vlakbij de pittoreske stadjes Clervaux en Vianden. Ervaar de prachtige natuur die Luxemburg te bieden heeft, gecombineerd met de vele mooie kastelen en bruisende dorpjes.

Bungalows met beschikbare open haarden:

  • Sapinière Type F08 Plus (8-persoons)
  • Sapinière Type F06 Luxe (6-persoons)
  • Sapinière Type F06 (6-persoons)
  • Sapinière Type F08 (8-persoons)
  • Sapinière Type F16 (16-persoons)

Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim, omgeven door glooiende heuvels met velden, bossen, rivieren en windmolens is echt een ideale plek om te ontspannen. Dit Duitse vakantiepark ligt op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens en is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en wandel- en fietsliefhebbers. Een binnen- en een buitenzwembad liggen op slechts 2,5 km van het park, afhankelijk van het weer is er 1 open. De gezellige bungalows zijn allemaal vrijstaand en bieden een tuin en een gemeubileerd terras om van te genieten. De kinderen kunnen lekker buiten spelen, er is een speeltuin met luchtkussen, schommels en tafeltennis. U kunt achterover leunen en ontspannen met een koud biertje op het terras van het restaurant en ze tegelijkertijd in de gaten houden.

Bungalows met beschikbare open haard:

  • Bungalow Estate 12p (12-persoons)
13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer
05-05-2021 Lotte Van Dijk
Goede gewoonten om mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent altijd afwisseling en het mooiste is dat je compleet nieuwe dingen kunt ervaren of dat je gewoon weer aansluit bij je innerlijke behoeften. Tijdens vakantie vind je meestal een gezond evenwicht tussen activiteiten en tijd voor jezelf, en hoewel sommige nuttige dingen heel specifiek zijn voor plaatsen (zoals watersporten of activiteiten vol adrenaline), zijn er andere die je kunt 'meenemen' en cultiveren in je dagelijkse leven.

Lees meer
23-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis bucket list voor een Europese zomer

Een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, is altijd het hebben van een bucketlist voor uitstapjes en nieuwe bestemmingen. Mensen maken deze meestal om te weten waarnaar ze moeten streven, terwijl deze lijsten je echt kunnen helpen om je aan je plannen te houden. Reis- en vakantie-bucketlists kunnen worden gedaan voor 1 jaar, een paar jaar vooruit of zelfs een heel leven als je echt ambitieus bent. Om wereldreizigers hierbij te helpen, hebben we een "Reis Bucket List voor een Europese zomer" gemaakt, dus spring met je vakantieplannen aan boord en laten we eens kijken wat er op dit deel van de wereld kan en absoluut moet worden bezocht. Waarschuwing: we hebben clichés in deze lijst totaal vermeden, dus als je op zoek was naar dingen als de ‘Eiffeltoren’ of de ‘Tower of London’, zul je die hier niet vinden. Denk buiten de kaders en laten we aan de slag gaan!

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.