De perfecte vakantie als u met pensioen bent: 5 tips en trucs!

Met pensioen zijn betekent dat u zich veel meer vrijheid kunt geven om op vakantie te gaan wanneer u maar wilt, zonder dat u zich aan bepaalde werkplek afspraken hoeft te houden.

Begin met het indelen van de tijd voor uzelf en stap op het ritme van uw eigen trommel, waarbij u de klassieke vakantieperiodes kan negeren.
Het is belangrijk om te begrijpen dat u zich in de bevoorrechte situatie bevindt waarin u het laagseizoen kunt kiezen om op verschillende plaatsen in de wereld te verblijven, en op deze manier drukte kunt vermijden en echt kunt genieten van het landschap en de culturele schoonheid die uw bestemming te bieden heeft.

Hier zijn 5 plaatsen met 5 activiteiten die u zullen helpen bij het plannen van het perfecte uitje voor gepensioneerden:

1. Wandelen in de Ardennen

Voor deze activiteit heeft u echt niets anders nodig dan stevige, goede schoenen, een comfortabele rugzak en liefde voor de natuur!
Vakantiepark La Sapinière ligt in Luxemburg, precies aan de voet van de Ardennen en biedt vele soorten wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte, met een prachtige achtergrond van glooiende heuvels, weelderige bossen en speelse kreken. Het is een veilige bestemming, waar het leven stil blijft, rust biedt en een gezonde levensstijl wat uw kijk op de wereld zal veranderen. Het vakantiepark La Sapinière is ideaal voor iedereen die op een steenworp afstand van de natuur willen wonen, met zijn comfortabele bungalows en perfecte geografische ligging is het een van de favoriete bestemmingen van gezinnen en stellen die graag op fietstochten, wandelingen gaan en op een korte afstand willen zijn van de vele culturele activiteiten.

2. Fietstochten rond Grafschaft Bentheim

 
Vakantiepark Grafschaft Bentheim, gelegen op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens, is perfect voor iedereen die op zoek is naar het ideale decor waar lange en gemakkelijke fietstochten kunnen worden gemaakt in de palm van de natuur. Uw fietsavontuur wordt ondersteund door het park, waar u fietsen kunt huren en een kaart kunt krijgen waarop de routes duidelijk in kleur zijn aangegeven. Deze biedt verschillende ideeën en voert u door heuvels, rivieren, bossen, boerderijen en dorpen. Vergeet niet te stoppen en de frisse lucht in te ademen of te genieten van een lekkere koffie en ontbijt in een van de dorpen, terwijl u zich een paar uur lang gedraagt ​​en leeft als een local. Oh, en u mag uw hond ook meenemen, vakanties zijn het niet waard zonder dat de hele familie aanwezig is!

3. Boottochten naar Dinant

België biedt zoveel op het gebied van reizen, maar vanaf nu ligt de focus op een juweel van een park, Vallée les Etoiles. Hier logeert u niet alleen midden in het bos, in het hart van de Belgische Ardennen, maar de aangeboden activiteiten gaan echt boven en buiten. Een van de beste is de boottocht die rechtstreeks vanuit het park over de rivier vaart en eindigt in het schilderachtige stadje Dinant. Een prachtige plek, het heeft veel te bieden voor iedereen die graag de ware vibes en vibraties van bepaalde plekken wil ervaren. Eenmaal hier, vergeet dan niet om de lokale Belgische bieren te proeven terwijl u geniet van wat de geschiedenis heeft gecreëerd in deze rotsachtige, wilde nederzetting. Het is duidelijk dat de boottocht u heen en weer voert, , dus gasten van het park worden in stijl teruggebracht na de culturele ervaring van de stad waar de saxofoon is geboren.

4. Golfen in Bergvliet

Het vakantiepark van Bergvliet Villa verwelkomt bezoekers met een veelvoud aan leuke activiteiten. Verborgen tussen bossen en groene heuvels, is het bijna alsof een droom uitkomt. Het landgoed biedt unieke, comfortabele bungalows met enorme ramen en een modern-rustieke uitstraling, pal naast een hoogwaardige golfbaan. Golfers zijn welkom in het gezellige clubhuis en de specifieke bourgondische sfeer zorgt voor een omgeving die geschikt is voor een ontspannen vakantie. Het landgoed biedt zelfs de diensten aan van een professionele golfschool, dus als u nog nooit een golfclub in handen heeft gehad, zult u zeker leren hoe u het op de juiste manier moet doen. Na een lange dag golfen en hole-in-ones, kunt u het plaatselijke restaurant uitproberen, een goede wijn combineren met heerlijk eten of kiezen voor de diensten van het luxe Spa ONE wellnesscentrum.

5. Vissen in Hof van Zeeland

Vissen is een fantastische manier om te ontspannen. Wakker worden met de zon, grootse ideeën aanschouwen naast het water en de sensatie beleven om iets te vangen, is echt een unieke ervaring. Vakantiepark Hof van Zeeland is in die zin buitengewoon uniek en biedt de mogelijkheid om vanuit uw achtertuin te vissen. Veel van de huizen liggen direct aan het water, dus een stoel pakken, een paar passen lopen en buiten in het verse gras zitten, is iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten proberen!

 

10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord
24-05-2022 Lotte Van Dijk
10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord

België is een land waar dorpse gezelligheid en de bourgondische levensstijl voluit gevierd wordt. Een eeuwenoud onderdeel hiervan is het lokaal brouwen van bier door meesters en monniken. Een groot aantal van deze bieren zijn inmiddels wereldberoemd. Echter zijn er toch nog een paar schuimende juweeltjes die alleen onder de lokale bevolking bekend zijn. Hier zijn een paar aanraders voor de volgende keer dat je in dit mooie land op vakantie bent.

Lees meer
16-03-2022 Lotte Van Dijk
Parc Maasresidence Thorn - Voor op je lente verlanglijstje

Parc Maasresidence Thorn, gelegen in Limburg, is qua ontwerp één van de meest intelligente en doordachte vakantieparken die je ooit zult zien.

Lees meer
13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.