De perfecte vakantie als u met pensioen bent: 5 tips en trucs!

Met pensioen zijn betekent dat u zich veel meer vrijheid kunt geven om op vakantie te gaan wanneer u maar wilt, zonder dat u zich aan bepaalde werkplek afspraken hoeft te houden.

Begin met het indelen van de tijd voor uzelf en stap op het ritme van uw eigen trommel, waarbij u de klassieke vakantieperiodes kan negeren.
Het is belangrijk om te begrijpen dat u zich in de bevoorrechte situatie bevindt waarin u het laagseizoen kunt kiezen om op verschillende plaatsen in de wereld te verblijven, en op deze manier drukte kunt vermijden en echt kunt genieten van het landschap en de culturele schoonheid die uw bestemming te bieden heeft.

Hier zijn 5 plaatsen met 5 activiteiten die u zullen helpen bij het plannen van het perfecte uitje voor gepensioneerden:

1. Wandelen in de Ardennen

Voor deze activiteit heeft u echt niets anders nodig dan stevige, goede schoenen, een comfortabele rugzak en liefde voor de natuur!
Vakantiepark La Sapinière ligt in Luxemburg, precies aan de voet van de Ardennen en biedt vele soorten wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte, met een prachtige achtergrond van glooiende heuvels, weelderige bossen en speelse kreken. Het is een veilige bestemming, waar het leven stil blijft, rust biedt en een gezonde levensstijl wat uw kijk op de wereld zal veranderen. Het vakantiepark La Sapinière is ideaal voor iedereen die op een steenworp afstand van de natuur willen wonen, met zijn comfortabele bungalows en perfecte geografische ligging is het een van de favoriete bestemmingen van gezinnen en stellen die graag op fietstochten, wandelingen gaan en op een korte afstand willen zijn van de vele culturele activiteiten.

2. Fietstochten rond Grafschaft Bentheim

 
Vakantiepark Grafschaft Bentheim, gelegen op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens, is perfect voor iedereen die op zoek is naar het ideale decor waar lange en gemakkelijke fietstochten kunnen worden gemaakt in de palm van de natuur. Uw fietsavontuur wordt ondersteund door het park, waar u fietsen kunt huren en een kaart kunt krijgen waarop de routes duidelijk in kleur zijn aangegeven. Deze biedt verschillende ideeën en voert u door heuvels, rivieren, bossen, boerderijen en dorpen. Vergeet niet te stoppen en de frisse lucht in te ademen of te genieten van een lekkere koffie en ontbijt in een van de dorpen, terwijl u zich een paar uur lang gedraagt ​​en leeft als een local. Oh, en u mag uw hond ook meenemen, vakanties zijn het niet waard zonder dat de hele familie aanwezig is!

3. Boottochten naar Dinant

België biedt zoveel op het gebied van reizen, maar vanaf nu ligt de focus op een juweel van een park, Vallée les Etoiles. Hier logeert u niet alleen midden in het bos, in het hart van de Belgische Ardennen, maar de aangeboden activiteiten gaan echt boven en buiten. Een van de beste is de boottocht die rechtstreeks vanuit het park over de rivier vaart en eindigt in het schilderachtige stadje Dinant. Een prachtige plek, het heeft veel te bieden voor iedereen die graag de ware vibes en vibraties van bepaalde plekken wil ervaren. Eenmaal hier, vergeet dan niet om de lokale Belgische bieren te proeven terwijl u geniet van wat de geschiedenis heeft gecreëerd in deze rotsachtige, wilde nederzetting. Het is duidelijk dat de boottocht u heen en weer voert, , dus gasten van het park worden in stijl teruggebracht na de culturele ervaring van de stad waar de saxofoon is geboren.

4. Golfen in Bergvliet

Het vakantiepark van Bergvliet Villa verwelkomt bezoekers met een veelvoud aan leuke activiteiten. Verborgen tussen bossen en groene heuvels, is het bijna alsof een droom uitkomt. Het landgoed biedt unieke, comfortabele bungalows met enorme ramen en een modern-rustieke uitstraling, pal naast een hoogwaardige golfbaan. Golfers zijn welkom in het gezellige clubhuis en de specifieke bourgondische sfeer zorgt voor een omgeving die geschikt is voor een ontspannen vakantie. Het landgoed biedt zelfs de diensten aan van een professionele golfschool, dus als u nog nooit een golfclub in handen heeft gehad, zult u zeker leren hoe u het op de juiste manier moet doen. Na een lange dag golfen en hole-in-ones, kunt u het plaatselijke restaurant uitproberen, een goede wijn combineren met heerlijk eten of kiezen voor de diensten van het luxe Spa ONE wellnesscentrum.

5. Vissen in Hof van Zeeland

Vissen is een fantastische manier om te ontspannen. Wakker worden met de zon, grootse ideeën aanschouwen naast het water en de sensatie beleven om iets te vangen, is echt een unieke ervaring. Vakantiepark Hof van Zeeland is in die zin buitengewoon uniek en biedt de mogelijkheid om vanuit uw achtertuin te vissen. Veel van de huizen liggen direct aan het water, dus een stoel pakken, een paar passen lopen en buiten in het verse gras zitten, is iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten proberen!

 

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer