De voordelen van een lange vakantie - 5 bestemmingen die hiervoor uitermate geschikt zijn

Wanneer was het de laatste keer dat u écht vrij hebt genomen, weg van uw werkplek of uw dagelijkse leven? Misschien hesft u een lange vakantie nodig, ook al heeft u het hele jaar door kleinere pauzes gehad. Als u besluit om het echt los te laten en een paar weken in een gezonde, natuurlijke omgeving te verblijven, zal u nog meer voordelen oogsten en uw hele lichaam en ziel resetten.

Hoe een lange vakantie, of het ontbreken daarvan, u mentaal beïnvloedt

Er is zo'n groot aantal mensen dat hun toegewezen vakantietijd niet opneemt vanwege verschillende redenen, zoals grote werkdruk, dat als men erover nadenkt, is duidelijk dat het echt een slechte cyclus is. Als u niet genoeg tijd voor uzelf neemt, leidt dit tot stress, wat ook uw dagelijkse en professionele leven beïnvloedt. Stress is de grootste productiviteitsmoordenaar en kan mogelijk leiden tot een laag moreel. Inmiddels zijn de effecten van stress op het lichaam waarschijnlijk zeer goed bekend: het verlaagt uw immuniteit, zorgt voor een slechte spijsvertering, u kunt prikkelbaar en gestrest raken, geheugenproblemen hebben en het kan uw beslissingsvermogen aantasten. Geplande, lange vakanties hebben de mogelijkheid om deze effectief te verlichten door langetermijnoplossingen te bieden.

De fysieke voordelen van langere vakanties

Ons lichaam is gemaakt om kortstondige stress te doorstaan, dus een langere blootstelling hieraan heeft veel bijwerkingen. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, tijd nemen voor uzelf brengt ook veel voordelen met zich mee, zoals: Lager risico op hartaandoeningen Hoge energieniveaus Gezonde huid Kwaliteitsslaap Lage cortisolspiegels Beter spijsvertering Verminderde spierspanning Nu we hebben vastgesteld dat langere vakanties gelijk staan aan een beter leven, stellen wij hier 5 bestemmingen voor die ideaal zijn voor een lang verblijf!

Vallée les Etoiles

Dit park omarmt grondig de mentaliteit van lang blijven en biedt alles wat u en uw gezin nodig hebben voor een langere vakantie. De chalets zijn knus maar uiterst comfortabel en bieden voldoende ruimte voor iedereen, zo voelt u zich nooit volgepakt. De open haarden geven de huizen een zekere uitstraling en wenken de bewoners bijna om ervoor te gaan zitten en een mok warme chocolademelk te drinken. Gelegen in het midden van de Ardennen, zullen gasten die voor langere tijd verblijven de vruchten plukken van deze wilde natuurlijke omgeving, de frisse lucht en alle wandelmogelijkheden in de regio. Dit is niet de plek waar iedereen zich kan vervelen. Langer blijven geeft je de mogelijkheid om alles beter af te stemmen, waardoor u genoeg tijd hebt om te wandelen, een goed boek te lezen bij de open haard, de omliggende kastelen en historische monumenten te ontdekken en ook alle lokale bieren en gerechten uit te proberen!

Bergvliet Villa's

De woningen in het Bergvlietpark liggen in een bosrijke omgeving, tussen bomen en natuurschoon. Hun ontwerp en esthetiek passen hier perfect bij, met de grootste zorg gemaakt om perfect bij de achtergrond te passen. Dit zorgt voor een ambiance die gasten kalm, sereen en ontspannen maakt, het perfecte trio voor een verfrissende vakantie. Het interieur van de bungalows is ronduit verbluffend, met grote glaspanelen in plaats van muren en een smaakvolle, moderne en luchtige inrichting, waarbij iedereen tot rust komt zodra ze zich settelen. Daarnaast biedt het park een breed scala aan activiteiten, allemaal met als doel een echte ervaring te geven in plaats van alleen fragmenten en kortstondig plezier: een golfbaan zorgt voor uw sport- en meditatieve behoeften, een spa-centrum richt zich op uw ziel en lichaam, een prachtig restaurant wacht op u met heerlijk eten. Gasten kunnen net zo genieten van de omgeving, met bijvoorbeeld de Bourgondische stad Breda op slechts 15 minuten afstand.

Les Terrasses d'Eos

Flaine is een bekend skigebied in de Franse Alpen, niet alleen bekend bij wintersporters maar ook bij kunstliefhebbers. Het heeft monumentale buitensculpturen van kunstenaars als Pablo Picasso, en op Bauhaus geïnspireerde gebouwen, waarvan er vele tot op de dag van vandaag als accommodatie dienen. Les Terrasses d'Eos biedt alles wat een wintersportliefhebber wenst of nodig heeft. Het bestaat uit twee grote stenen en met hout beklede chalets. Het past perfect in de omgeving, met een eigentijdse stijl vermengd met traditionele architectuur. Het is voorzien van een fitnessruimte, een verwarmd buitenzwembad, een overdekte jacuzzi met panoramisch uitzicht, een sauna en een hamam. Tijdens een langer verblijf zijn er tal van activiteiten om uit te proberen, zoals hondensleeën, skiën, snowboarden, een kunstmatige klimmuur, een golfbaan, kunst en cultuur. Met zo'n rijk verleden en heden, wie wil er niet langer blijven?

Ligurië - Casa Marisa

Casa Marisa is gelegen in Pompeiana, Ligurië in Italië, een zeer kleine gemeente in de provincie Imperia. Het heeft slechts een bevolking van ongeveer 850 inwoners, en weet je wat? Dit is perfect! Het is altijd slim om te mikken op plaatsen waar de toeristen schaars zijn, maar de grote attracties zijn vlakbij. Het lijkt misschien een geweldig idee om midden in Cinque Terre te wonen, totdat je merkt dat je deel uitmaakt van de constante stroom toeristen. Het is geweldig voor een korte tijd, maar als je echt op vakantie wilt, moet je streven naar iets met minder verkeer. Deze accommodatie is daar ideaal voor, je kunt elke dag wakker worden met het uitzicht op zee, het kleine middeleeuwse dorp is omgeven door olijftuinen en bloemen. Paardrijden, wandelen en fietsen staan ook op het lange vakantiemenu, naast het voor de hand liggende: tijd doorbrengen aan zee, zonnebaden en zwemmen. Het appartement is ruim van opzet, met voldoende ruimte voor 5 volwassenen en een kind. Bezoek, blijf een tijdje en ontdek de omgeving!

Ligurië - L'angolo del Mare

Een ander prachtig appartement in Pompeiana is L’angolo del Mare. Dit is een prachtig, gerenoveerd landelijk huis. Het bevindt zich op een groot, uitgestrekt terrein en kijkt schitterend uit over het zonnige zuiden. Het is geschikt voor 5 volwassenen en een kind en naast de gebruikelijke activiteiten hebben we nog een truc voor je voor elke lange vakantie: leef als een local! Leven als een local betekent precies dat, rondvragen om meer te weten te komen over de stranden die de lokale bevolking vaak bezoekt, naar dezelfde markten gaan als zij en dezelfde lokale delicatessen kopen. Kook zoals zij, rust zoals zij (een dutje midden op een warme dag is echt een geweldig idee, dus siësta is echt geweldig om het in je dag op te nemen) en zie en ervaar het leven door hun ogen. Door dit te doen, kom je echt in een heel ander tempo dan je eigen leven en leer je een geheel nieuw gezichtspunt, wat ook een beetje het doel is van een vakantie.

06-01-2021 Lotte Van Dijk
De ideale vakantie: jij, je gezin en een knapperende open haard - blijf veilig, blijf binnen

Het prototype van de klassieke open haard verscheen al in de oudheid, toen de mensheid nog leerde om vuur te gebruiken, het te temmen en gewillig te maken om deze energie in hun voordeel te laten werken. Na een tijdje kreeg het een speciale plek in huis, ook wel de 'haard' genoemd, en kreeg het de status van het dominante element van de binnenruimte van een huis. Misschien is het kijken naar een open vlam en erbij zitten in ons genetisch geheugen ingeprent, waardoor we teruggaan naar eenvoudiger tijden en het ons een gevoel van bescherming en troost geeft.

Lees meer
23-12-2020 Lotte Van Dijk
Goede voornemens voor het nieuwe jaar - Droomvakanties voor het nieuwe jaar

Waarom maken we goede voornemens voor het nieuwe jaar? Meestal kijken we graag terug op het afgelopen jaar om te zien wat we hebben bereikt, waar staan wij ​​met ons leven en welke doelen nog moeten worden bereikt.

Lees meer
17-12-2020 Lotte Van Dijk
Kerstweek - Tips om te stoppen met stress en te genieten van de vakantie

Cadeaus kopen en boodschappen doen, ervoor zorgen dat alles op de lijst klaar is met Kerstmis. Dit is wat de meeste wintervakanties zijn, maar het zou niet zo moeten zijn.

Lees meer