Halloween in Grottes de Han - verblijf op een vakantiepark, beleef een magische week met uw kinderen!

De Grotten van Han-Sur-Lesse zijn een belangrijke en grootschalige toeristische attractie in België, gelegen naast het gelijknamige dorp. De belangrijkste trekpleister is het grottenstelsel, maar er is nog zoveel meer te beleven, zoals het rijke wildpark en het Han 1900 museum.

Als u graag Halloween op de originele wijze viert, is het een goed idee om op reis te gaan en te ervaren wat dit complex te bieden heeft.

1. Ontdek de grot

De Grot van Han is erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen en neemt het hele gezin mee op reis naar het middelpunt van de aarde. Het bevindt zich in het allereerste Belgische UNESCO Global Geopark, waardoor het een unieke omgeving is om elke vakantie door te brengen, vooral Halloween!

  • Allereerst en vooral begin met de griezelige vibes in de diepten van de aarde. De grot verwelkomt zijn bezoekers met grote kamers, prachtige formaties en vakkundig opgestelde LED-verlichting, gemaakt met het oog op milieuvriendelijkheid.

  • De grot herbergt vele herinneringen die de mensheid heeft achtergelaten sinds het begin der tijden, en is keer op keer bezocht, generatie na generatie, en nu voegt elke moderne bezoeker iets toe aan deze rij die in de geschiedenis is vastgelegd.

Dit is geen simpele wandeling in een grot, want bijna 110 meter onder de grond wacht een ongelooflijke klank- en lichtshow genaamd Origin. Zodra je de Wapenkamer binnen gaat, komen de muren bijna tot leven, klinkt overal muziek en ontstaat er een heel universum voor je ogen. Wat past er beter bij een Halloween-evenement dan door de tijd te worden meegevoerd, terug naar de oorsprong van de aarde. Origin is een waar kunstwerk, gemaakt door Luc Petit, een creatief genie dat gebruik maakt van de modernste videomapping en lasertechnologie, die heeft gewerkt met namen als Franco Dragone, Jean-Paul Gaultier en Disney.

Halloween of All Hallow's Eve hoeven niet alleen de klassieke heksen en geesten te zijn. U kunt er op een heel andere en leerzame manier aan deelnemen en uw kinderen een once in a lifetime ervaring bieden!

2. Ontdek het Wildlife Park 

Han-sur-Lesse bestaat niet alleen uit een wonderbaarlijk grottenstelsel, het biedt ook de beleving van een wildpark. Met zijn 250 hectare pure natuur herbergt het talloze dieren die afkomstig zijn uit het Europese continent en heeft het adembenemende panorama's die u welkom heten in een ware oase van Europese fauna. U kunt ervoor kiezen om het te voet of met een safaribus te verkennen, afhankelijk van de behoeften en wensen van uw gezin. In de thuisbasis van meer dan 650 dieren, zal u in staat zijn om de zogenaamde Europese Big 5 te ontdekken: de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat.

De plaats heeft een belangrijke boodschap voor zowel kinderen als volwassenen. Sinds de opening in 1970 is er aandacht voor het evenwicht tussen het zijn van een toeristische attractie en de wens om het natuurlijke erfgoed te behouden. Daarom zorgt het park ervoor dat het altijd op een milieubewuste manier handelt en waar en wanneer mogelijk milieuvriendelijk beleid implementeert.

Dit is een belangrijke les die we vandaag de dag moeten leren, en een lang weekend gecombineerd met het bezoeken van dit prachtige park zal leerzaam en tegelijkertijd leuk zijn voor het hele gezin!

3. Reis terug in de tijd met Han 1900

Het Han 1900 museum is een prachtig klein museum om uw bezoek aan Han-sur-Lesse compleet te maken. Zodra u naar binnen gaat, opent u de deur naar het verleden en reist u terug naar de vroege dagen van de 20e eeuw.

Wanneer u het jaar 1900 binnenstapt, krijgt uw groep de kans om ongeveer 85 ambachten uit vervlogen tijden te leren via 50 zorgvuldig nagemaakte scènes, die het dagelijkse leven uit dit gebied laten zien, bevroren in de tijd. Het museum toont mannequins gekleed in historische kleding en een ongelooflijke collectie van meer dan 5000 voorwerpen en gereedschappen uit die periode.

Ontdek een getrouwe reconstructie van het tijdperk 1900, waar elk detail de ware geschiedenis van de regio laat zien!

Han-sur-Lesse ligt op 35 km afstand van vakantiepark Vallée les Etoiles, dus het boeken van een Halloweenverblijf is een van de beste opties voor een Belgische vakantie. De knusse bungalows in Noorse stijl bieden uw hele gezin een perfecte toevluchtsoord, en naast het bezoeken van de grotten en het wildpark, kunt u ook pompoenen snijden en genieten van een lekkere glühwein in de frisse lucht, op uw eigen terras.

13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer
05-05-2021 Lotte Van Dijk
Goede gewoonten om mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent altijd afwisseling en het mooiste is dat je compleet nieuwe dingen kunt ervaren of dat je gewoon weer aansluit bij je innerlijke behoeften. Tijdens vakantie vind je meestal een gezond evenwicht tussen activiteiten en tijd voor jezelf, en hoewel sommige nuttige dingen heel specifiek zijn voor plaatsen (zoals watersporten of activiteiten vol adrenaline), zijn er andere die je kunt 'meenemen' en cultiveren in je dagelijkse leven.

Lees meer
23-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis bucket list voor een Europese zomer

Een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, is altijd het hebben van een bucketlist voor uitstapjes en nieuwe bestemmingen. Mensen maken deze meestal om te weten waarnaar ze moeten streven, terwijl deze lijsten je echt kunnen helpen om je aan je plannen te houden. Reis- en vakantie-bucketlists kunnen worden gedaan voor 1 jaar, een paar jaar vooruit of zelfs een heel leven als je echt ambitieus bent. Om wereldreizigers hierbij te helpen, hebben we een "Reis Bucket List voor een Europese zomer" gemaakt, dus spring met je vakantieplannen aan boord en laten we eens kijken wat er op dit deel van de wereld kan en absoluut moet worden bezocht. Waarschuwing: we hebben clichés in deze lijst totaal vermeden, dus als je op zoek was naar dingen als de ‘Eiffeltoren’ of de ‘Tower of London’, zul je die hier niet vinden. Denk buiten de kaders en laten we aan de slag gaan!

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.