Paasweekend: hoe beleef je een geweldige paasvakantie?

Elk jaar, terwijl Pasen nadert, merk je dat je het perfecte uitje voor jou en je gezin wil plannen. Dit jaar valt de langverwachte datum tussen 2 en 5 april, een perfecte tijd voor een minivakantie in de natuur met historisch vriendelijke weersomstandigheden. Naast de gunstige temperaturen valt de datum ook ver na de laatste vakantie in de kalender, namelijk 1 januari, dus het is nu officieel: het is tijd voor een voorjaarsvakantie en het is meer dan welkom! Laten we eens kijken hoe jullie het beste uit deze zorgeloze, groene dagen vol bloemen en tradities kunt halen!

Kies de ideale plek voor een gezinsvakantie!

Dit deel is een van de belangrijkste stappen bij het plannen van een vakantie. Als het weer op de een of andere manier niet helemaal perfect blijkt te zijn, zou je niet thuis willen blijven hangen. Tegelijkertijd wil je een mix en match van dingen om te doen, zoals activiteiten in de natuur naast het bezoeken van mogelijke culturele attracties. Er moet ook genoeg te doen en te beleven zijn voor kinderen en volwassenen en laten we eerlijk zijn, een simpele hotelkamer volstaat niet, het is beter om de natuur in te kunnen stappen vanaf het moment dat je ter plaatse komt. Hier komen vakantieparken binnen en bieden zo veel mogelijkheden!

  • Als u wat tijd in België wilt doorbrengen, is er waarschijnlijk geen betere plek dan het idyllische vakantiepark Vallée les Etoiles midden in de Ardennen. Met zijn comfortabele bungalows is het geschikt voor zowel kleinere als grotere gezinnen (kamer voor 2, 4, 6, 8 personen in vrijstaande huizen in Noorse stijl).Hier laat u uw vakantiedromen in vervulling gaan, aangezien de huizen in de glooiende groene heuvel naast het bos zijn geplaatst en u de kans heeft om op elk moment van de dag gewoon uw persoonlijke veranda op te stappen. Naast de overduidelijke schoonheid van de plek, zijn er verborgen opties om ontdekt te worden, zoals een actiever weekend met fietsen in afgelegen, ongerepte gebieden of het ontdekken van de bossen door te wandelen door de ontwakende natuur. Cultureel gezien is het een rijk gebied, met de magische stad Dinant in de buurt, waar u en uw hele gezin kennis kunnen maken met de geschiedenis van de plaats. Het is leuk om naar deze nabijgelegen stad te gaan, omdat je niet echt de landwegen hoeft te gebruiken, er is een optie om direct bij de ingang van het park op een boot te springen en vrolijk over de golven naar je bestemming te rijden.
  • Er zijn ook andere geweldige opties, zoals die in Nederland: Bergvliet Villa's verovert ons hart met haar prachtige huizen die op een veelgevraagde manier zijn gerangschikt in het midden van Noord-Brabant, weggestopt in Oosterhout. Deze plek zal uw hele gezin betoveren en u zult jaar na jaar terug willen komen. Allereerst wordt u begroet door de meest exclusieve bungalows die er zijn, met grote ramen en veel natuurlijk licht, ontworpen in een moderne maar comfortabele esthetiek, bedoeld om u zich thuis, op uw gemak en rust te laten voelen.

Neem deel aan familieplezier - ga op jacht naar paaseieren

Het feit dat u uw paasvakantie buitenshuis doorbrengt, hoeft niet te betekenen dat u uw tradities niet levend kunt houden! Het betekent eigenlijk dat je ze op nog grotere schaal kunt doen, zoals een paaseierenjacht in een vakantiepark of in de nabijgelegen bossen met je kinderen! Sommige vakantieparken organiseren deze evenementen elk jaar, maar als je er een kiest die niet aan de traditie voldoet, heb je nog steeds de mogelijkheid om het op jouw manier te doen. Het enige wat u hoeft te doen is een kaart maken, een paar echte beschilderde eieren of chocolade-eieren verbergen en uw kinderen vervolgens de verborgen hoekjes en gaatjes laten ontdekken, op zoek naar hun paasschatten.

Bezoek een Lentefestival

Tijdens Pasen zijn er veel lentefestivals die u kunt bezoeken en wat tijd buiten kunt doorbrengen met uw gezin. België staat bekend om zijn lentefestivals, zo staat het SpringTij-festival in Oostende klaar om alle leeftijdsgroepen te vermaken met speurtochten, koken, watersporten, tekenen en architectuurworkshops. Daarnaast kunnen volwassenen deelnemen aan boekenbeurzen, kunsttentoonstellingen of zelfs een chocoladetekenwedstrijd uitproberen.

Beleef een middeleeuws Pasen in Brugge

Als je een geschiedenisfanaat bent, is dit een must see! Het Bruge Historium museum organiseert elk jaar middeleeuwse en beroemde paasversieringen, gekruid met Ester-animaties en kunstnijverheid gericht op kinderen, dus terwijl de ouders hun historische plezier beleven en misschien zelfs een lekker biertje drinken terwijl ze in Brugge zijn, kunnen de kinderen een dag vol plezier en leren. Het hele gezin kan presentaties van lokale historici bijwonen, waarin alles wordt uitgelegd, van middeleeuwse religieuze overtuigingen, paastradities en u kunt zelfs historische lekkernijen proeven die tijdens Pasen worden gegeten. Dit is zo'n geweldige manier om uw kinderen nieuwe dingen te leren en te leren. De geschiedenis is zo rijk en meestal is het absoluut de moeite waard om naar deze eigenzinnige exposities te reizen, omdat deze zoveel meer bieden in termen van waarheid en traditie.

Kook typisch paasvoedsel!

Sommige gezinnen en koppels draaien absoluut om het koken. Dit is een van de oudste manieren om verbinding te maken en dit hoef je niet te missen, ook niet als je je paasweekend op een vakantiepark doorbrengt. Het maken en Ester-ontbijt, brunch of lunch kan eenvoudig en gemakkelijk worden gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen is goed in te pakken en vooruit te denken voordat u naar uw paasvakantiebestemming verhuist. Vakantieparken (Vallée Les Etoiles, Domaine La Sapinière, Grafschaft Bentheim, Bergvliet Villa’s, Waterdorp Burdaard) hebben meestal alles wat je nodig hebt voor het bereiden van een perfecte maaltijd, je hoeft alleen maar het type te kiezen en aan de slag te gaan! Er is het voor de hand liggende gekookt ei, maar je zou er een Paastol naast kunnen doen (een lekker brood gevuld met rozijnen, noten en marsepein). Het is ook gemakkelijk om de traditionele boter in de vorm van een lamsvlees te maken en op de tafel gearomatiseerde boter toe te voegen. Deze hoef je niet eens te koken! Het traditionele ontbijt / brunch omvat ook brood, croissants, ham, garnalen, gerookte vis - allemaal gemakkelijk te vinden in winkels en in te pakken. Als je echt zin wilt hebben, kun je lamsvlees koken, maar misschien kom je zelfs weg door het thuis te koken en op te warmen in het vakantiehuis!

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer