Reistrends in 2021 - Parken en veiligheidsmaatregelen

Reistrends veranderen altijd, ze hebben geen vaste regels en hun flexibiliteit is precies wat reizen zo opwindend maakt. Meestal zijn deze veranderingen positief en gunstig omdat ze in feite een reactie zijn op de veranderingen in de huidige wereld. Zelfs als nieuwe reistrends beperkend blijken te zijn, moeten wij in gedachten houden dat deze een goede reden hebben om te zijn zoals ze zijn en waarom hun huidige aspecten en attributen hebben. Dus hoe is reizen veranderd voor het jaar 2021? Kunnen we de nieuwe ideeën en tendensen als positief zien? Hoe kunnen we het beste uit onze volgende vakantie halen? Dit zijn allemaal vragen die we graag willen proberen te beantwoorden en zo een helpende hand kunnen bieden aan iedereen die in alle rust op vakantie wil en maximaal van het leven wil genieten.

1. De kracht van reinheid

We wisten altijd dat een schone, veilige omgeving meer aandacht en boekingen trekt. Accommodaties met de hoogste beoordelingen zijn altijd de schoonste en meest comfortabele accommodaties die er zijn, dus dit is niets nieuws. Wat nieuw is aan de andere kant, is welke maatregelen elke vakantieruimte neemt om hun gasten en zichzelf te beschermen. Om de huidige gezondheidssituatie het hoofd te bieden, zijn er nieuwe maatregelen geboren die als bescherming dienen en een nieuwe laag van gezondheid en reinheid toevoegen:

  • Accommodaties hebben het idee van persoon tot persoon contact losgelaten. De meeste verblijven kunt u boeken, betalen, bezetten en zelfs verlaten zonder met iemand in contact te komen.
  • Schoonmaken is altijd belangrijk geweest, maar vakantiehuizen, parken en appartementen hebben hun ontsmettingsmaatregelen verhoogd door te kiezen voor specifieke chemicaliën om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is in de omgeving.
  • Al deze bestemmingen houden zich aan de lokale wetten, zoals het dragen van maskers, avondklok en gesloten restaurants.
  • Vanwege de gesloten restaurants bieden bijvoorbeeld steeds meer vakantieparken de mogelijkheid om aan de vakantiegangers aan huis te bezorgen, zodat ook in deze situatie het contact tot een minimum wordt beperkt.
  • Het volgen van de regels betekent ook dat de accommodatie niet volledig wordt gevuld, wat betekent dat vakantieparken - hoewel huizen in de meeste gevallen ver uit elkaar liggen - ervoor zorgen dat er niet te veel gasten tegelijk verblijven, door boekingsmogelijkheden in te perken, om te vermijden het ontstaan van menigten en bijeenkomsten van welke aard dan ook.

2. Binnenlandse reizen en familiebijeenkomsten

Binnenlandse reizen zijn altijd een van die keuzes geweest die mensen hadden, maar als je altijd iets tot je beschikking hebt, beschouw je het als minder geweldig of zie je er niet altijd de waarde in. Dat was het geval voor binnenlandse reizen in de meeste regio's: het was binnen handbereik, het was gemakkelijk toegankelijk, dus we namen het natuurlijk als vanzelfsprekend aan. Dit is veranderd, en om eerlijk te zijn, het is geweldig! Ten eerste hebben de eigenaren van vakantiehuizen, appartementen en parken allemaal het potentieel van binnenlandse reizen gerealiseerd en hebben ze waar nodig snel wijzigingen aangebracht om hun aandacht te verleggen naar mensen die vanuit hetzelfde land komen. Deze veranderingen brengen comfortabelere accommodaties met zich mee, meer activiteiten en opties voor gezinnen en het aanpassen van een flexibelere boekingsstijl met gratis annuleren en flexibel opnieuw boeken. Op deze manier wordt reizen in eigen land en het ontdekken of herontdekken van zijn schatten steeds aantrekkelijker. Als je daar echt over nadenkt, is reizen met je hele gezin gemakkelijker met de auto en over kortere afstanden, dus dit soort vakantie is de afgelopen 6 maanden echt in een stroomversnelling gekomen.

3. Jij, je auto en je bubbel

Mensen die graag autorijden en roadtrips maken, hebben dit jaar geluk! Allereerst is het een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u in een bubbel reist en zeer efficiënt voor familie- en vriendengroepen die ervoor zorgen dat hun dierbaren veilig zijn. Daarnaast maakt langzaam reizen een comeback, omdat wij ons collectief realiseren dat we niet altijd per vliegtuig hoeven te reizen, niet altijd grote afstanden hoeven af te leggen en dat vliegtuigbrandstof en de snelle uitwisseling van mensen. soms schadelijker zijn dan we dachten. Misschien is dit een wild idee, maar in een ideale wereld zouden we alleen vliegtuigen gebruiken als dat nodig is en liever op de trein stappen, genieten van het landschap en tijd nemen om van punt A naar B te komen of in een auto stappen en de vrijheid hebben om te gaan waar we maar willen, in relatieve veiligheid en comfort. Het is een feit dat zelfs je geest het op prijs stelt als het even duurt om bij een bestemming aan te komen. Van velden naar bergen springen is een kwestie van minuten en duizenden kilometers overslaan is misschien tijdbesparend, maar mensen zijn er ook op gebouwd om van de rit te genieten. Conclusie: gezinsreizen en ecoreizen maken een comeback, en dat is een goede zaak!

4. Workations en digitale nomaden

Hier zijn twee woorden voor jou: workation en digital nomad. Het is niet zo dat deze de afgelopen jaren niet zijn gebruikt, maar ze werden vaker wel dan niet geassocieerd met Instagram-levensstijl en generatie Z-reizigers. Een workation is wanneer je buiten het kantoor werkt en vrije tijd combineert met werktijd, en het wordt steeds populairder. Deze trend komt voort uit het idee van thuiskantoren. Maar terwijl voor sommigen thuiswerken betekende dat ze voldoende ruimte en zelfs een tuin hadden, moesten anderen wat creatiever worden. Ze realiseerden zich dat ze lange verblijven konden boeken op vakantieparken, appartementen en vakantiehuizen midden in de natuur, in een buurland of in hun eigen land en dat ze elke dag hun werkdagen konden afwisselen met een vleugje cultureel en culinair genot. Ontstressen en productief zijn, alles in één, dat is een trend waar we achter kunnen komen! Digitale nomaden zijn een beetje anders, omdat ze de neiging hebben om wat langer op plaatsen te blijven en meestal geen vaste werkruimte nodig hebben. Dit idee is niets nieuws, zoals we al eerder zeiden, maar kwam in een stroomversnelling toen grote steden te druk werden en frisse lucht en een mooie bungalow aan de rand van het bos opeens aantrekkelijker was dan ooit tevoren. Als je bijvoorbeeld een workation wilt uitproberen, hoef je er alleen voor te zorgen dat je bestemming een goede internetverbinding heeft voordat je boekt. Vallée Les Etoiles in België, Domaine La Sapinière in Luxemburg, Grafschaft Bentheim in Duitsland, Bergvliet Villa’s en Waterdorp Burdaard in Nederland waren en zijn nog steeds zeer gewilde werkplekken en vormen een prima uitvalsbasis voor zo'n avontuur.

5. Vakantieparken als veilige havens

Waarom zijn vakantieparken tegenwoordig een van de topbestemmingen? Het is eenvoudig: ze zijn veilig, hebben voldoende ruimte en hebben meestal een managementteam. Het is de perfecte mix tussen een hotel en een huisje dat je misschien in de bergen huurt. Vakantieparken hebben precies de juiste hoeveelheid vrijheid om een gevoel van rust te geven en de perfecte hoeveelheid controle om te beschermen. Dit zijn veilige toevluchtsoorden in tijden waarin afstand houden tot andere gasten belangrijk is, ze bieden frisse lucht en een andere omgeving en de mogelijkheid om binnen handbereik van de natuur te genieten. De ideale bestemmingen voor familieplezier, werken tegenwoordig perfect als bubbels voor veilige vriendengroepen, digitale nomaden en mensen die werk meenemen! Dit jaar is het helemaal niet cool om op de trends in te gaan, als je met de stroom meegaat, blijf je langer veilig, gezond en gelukkig.

Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer
6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat
13-09-2023 Lotte Van Dijk
6 films die ervoor zorgen dat je deze herfst op reis gaat

Sommige films zorgen ervoor dat je verliefd wordt op de personages. Andere films raken je veel dieper met de plek en de sfeer waarin ze spelen; waardoor je opeens in een opwelling een vlucht naar Florence boekt. Maar is dat echt zo'n wild idee? Laten we het uitzoeken!

Lees meer