Top 8 buitenactiviteiten in de Ardennen - Buiten Avonturen in Vallée les Etoiles met Dinant Evasion

De regio van de Ardennen is een van die plaatsen die u niet kunt verlaten zonder de rest van uw leven een klein deel ervan mee te nemen. Het majestueuze bos is sinds de prehistorie en de Romeinse tijd bewoond en markeert de sfeer niet alleen met de schoonheid van de natuur, maar ook met de grootsheid van de geschiedenis, die minstens één keer in uw leven moet worden ervaren. Naast deze avontuur, of zelfs om deze te versterken, kunt u een paar dingen uitproberen, misschien voor het eerst in uw leven.

Vakantiepark Vallée les Etoiles ligt pal in het hart van de regio en biedt bezoekers een scala aan mogelijkheden en ervaringen. Een daarvan is de mogelijkheid om een ​​echte avonturier te worden en buitenactiviteiten te proberen die verband houden met de regio, naast de gebruikelijke wandelroutes en fietstochten, die op hun eigen manier geweldig zijn, daarbij houden sommige mensen ervan het leven aan de hoorns te pakken.

De volgende lijst is voor alle zwervers, de try guys, de buiten junkies en de meest gewaagde van ons, die weten hoe ze een op zich al geweldige ervaring kunnen opfleuren en maximaal kunnen genieten van zo'n avontuur:

Kajakken op de Lesse - Beleef België vanaf het water

Het veroveren van de rivier was een van de eerste stappen die de mensheid heeft genomen als groepsdenker om de probleemoplosser te zijn die bijna elk obstakel kan overwinnen. Daarom is het geen wonder dat kajakken en boottochten maken op rivieren tussen groene bossen, kastelen en heuvels ons zo'n kick geven. En dit is precies wat u krijgt als u kiest voor de Dinant Evasion-kajak opties.

U kunt kiezen uit 2 geweldige tochten, een van 21 km lang en een van 12 km. Werk samen, kies uw route en wees de heerser van de rivieren, al is het maar voor een dag. Deze optie kan gebruikt worden door groepen vrienden of zelfs gezinnen met kinderen (kinderen ouder dan 5 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene en ouder dan 12 jaar is het volkomen veilig om dit uit te proberen met groepen vrienden).

 

Funcable – Je grenzen testen

 

De naam zegt het al: deze ervaring biedt u het broodnodige plezier waarnaar u op zoek was. Het is vrij eenvoudig, en zo zie het: de meest geniale dingen zijn meestal ook de eenvoudigste. Midden in het bos is een platform gebouwd, 40 m hoog. Bovenaan zullen de experts van Dinant u beveiligen, waarna u alleen nog maar hoeft te springen. Op de een of andere manier weten we allemaal met onze geest dat ons niets ergs zal overkomen, maar elke keer dat we iets soortgelijks ervaren, botst ons wereldbeeld, stroomt adrenaline naar elke vezel van ons wezen en voelen we het oer-deel van onze ziel. Ja, het gevoel van vrije val zal u dit aandoen!

 

 

Dodenrit – Vlieg over het rotsachtige amfitheater

 

Laat u niet misleiden door de naam. Dit is ook een volkomen veilige optie, maar in feite is het de grotere broer van de Funcable, waar het gevoel van vrij vallen groter wordt en u over een rots amfitheater glijdt en met hoge snelheid over de lijn beweegt. Deze sensatie komt redelijk dicht in de buurt van hoe het voelt om te vliegen, dus als u altijd al wilde weten hoe het voelt om gewichtloos te zijn, dan is dit de perfecte gelegenheid. Het omringende bos, rotsen en kliffen maken dit tot een voortreffelijke scenario en verheffen het van een simpele spannende rit tot een onvergetelijk moment in uw leven: vliegen over de Ardennen.

 

Via Vita - Een onvergetelijke wandeling om de Ardennen van hoog boven te zien

 

Dit idee is echt uniek, het is het enige in zijn soort in heel België. Dinant ontwijking bouwde in feite een hele hindernissenparcours op een rotswand, met een hoogte van 60 m. Dit zou niet zo erg zijn, maar zoals zijn naam al doet vermoeden, zal deze speciale weg u leven geven! U en uw groep worden op de proef gesteld door verschillende obstakels en touwen te moeten oversteken, van platform naar platform te springen en rots passages over te steken. In theorie klinkt dit gemakkelijk, maar op die hoogte zullen uw hersenen u parten spelen en ondanks dat het allemaal 100% veilig is, zal u in de eerste plaats u zelf moeten bevechten als u de overkant wilt bereiken, zonder op te geven halverwege.

 

De XL Swing - Panorama in het volle zicht

 

Deze is voor iedereen die zou denken dat de Funcable en de Deathride hun honger naar avontuur niet zouden stillen. Dit zal de adrenaline-niveaus door het dak schoppen door vanaf een hoogte van 60 meter te springen. Vergeet niet eerst rond te kijken, want dit panorama is de moeite waard om in u op te nemen: het rotsachtige amfitheater en de vallei van de Maas, die zich de rest van uw leven in op uw netvlies branden. Na het springen zwaait het touwsysteem u als een slinger heen en weer, maar tegen die tijd zullen de zintuigen zo verhoogd zijn dat de lucht op uw gezicht aanvoelt als de strelende handen van de natuur.

 

Treasure Hunt Hiking/ Schattenjacht - Neem deel aan een sprookjesachtige wandeltocht

 

De waarheid is dat als u nog nooit in uw hele leven een schattenjacht hebt meegemaakt, veel plezier mist. Toegegeven, deze ervaring is alleen beschikbaar voor groepen van minimaal 20 personen, maar als uw vrienden- of familiegroep niet zo talrijk is, dan kunt u altijd vriendelijke gezichten vinden op vakantiepark The Vallée les Etoiles, dus het bij betrekken van de buren is eigenlijk geen slechte zaak.  U wandelt door een avonturenpark langs de oevers van de Maas, op zoek naar de verborgen schat. Het verhaal is er een van fictie vermengd met realiteit, gespeeld door echte acteurs die op vaste punten aanwezig zullen zijn om u op uw pad te helpen en het spel te winnen door de prijs te vinden. Natuurlijk is wandelen en deel uitmaken van het omringende natuurlijke landschap genoeg beloning, maar winnen is een welkome bonus!

Inwijding in de natuur - Leer opnieuw hoe je in harmonie kunt leven

 

Dit is een rustiger activiteit, die u de mogelijkheid biedt om te ontspannen na alle adrenaline-kick en actieve deelname waarvoor u mogelijk heeft gekozen. Met deze optie kunt u de uitzonderlijke flora en fauna ontdekken die aanwezig is op de 17 hectare van de avonturen locatie. Dit is een begeleide wandeling, waar u eetbare wilde planten, specerijen, aromatische en geneeskrachtige planten ontdekt. Een wandeling om u te laten genieten van een tijd waarin al deze kennis voor ons gemakkelijk toegankelijk is, vermengd met geologie, uitleg over de oorsprong van verschillende rotsformaties, kalkstenen en nog veel meer. Dit is niet zomaar een educatieve wandeling, het moet worden gezien als inwijding in iets groters dan uzelf, een wijsheid die u misschien in uw toekomstige avonturen kunt gebruiken.

 

Cave Dwelling /Grotten – Ontdek wat er onder Europa ligt

 

Grotten zijn een van de weinige mysteries die hier op aarde nog niet zijn ontdekt. Meestal kunnen we maar een klein deel zien van wat ze werkelijk vertegenwoordigen, omdat geen mens ooit een bepaald deel voorbij is gegaan en misschien ook nooit zou moeten. De Haquin Grot en de Kerk Grot in Lustin kunnen bezocht en verkend worden met de hulp van gidsen zoals die van Dinant Evasion. Afhankelijk van wat u zoekt, kunt u kiezen tussen het type 'ontdekking' of het type 'sport'. Het sporttype biedt ook de mogelijkheid om af te dalen met een harnas, dus als u de schommels niet beu bent, graag vanaf een hoogte van 60 meter springt en glijdt over spleten, dan is dit het avontuur voor u!

De perfecte achtergrond voor al deze ideeën is een rustig vakantiepark, zoals Vallée les Etoiles, uitgerust voor een onbeperkt aantal mensen, van duo's tot groepen van 12 personen in één huis. De huizen in Noorse stijl zijn de ideale plek om uit te rusten na een lange dag vol avontuur, dus leun achterover na uw dosis adrenaline en schoonheid, drink een lekker lokaal biertje en geniet van het gezelschap van de vrienden waarmee u dit alles hebt ervaren.

13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer
05-05-2021 Lotte Van Dijk
Goede gewoonten om mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent altijd afwisseling en het mooiste is dat je compleet nieuwe dingen kunt ervaren of dat je gewoon weer aansluit bij je innerlijke behoeften. Tijdens vakantie vind je meestal een gezond evenwicht tussen activiteiten en tijd voor jezelf, en hoewel sommige nuttige dingen heel specifiek zijn voor plaatsen (zoals watersporten of activiteiten vol adrenaline), zijn er andere die je kunt 'meenemen' en cultiveren in je dagelijkse leven.

Lees meer
23-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis bucket list voor een Europese zomer

Een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, is altijd het hebben van een bucketlist voor uitstapjes en nieuwe bestemmingen. Mensen maken deze meestal om te weten waarnaar ze moeten streven, terwijl deze lijsten je echt kunnen helpen om je aan je plannen te houden. Reis- en vakantie-bucketlists kunnen worden gedaan voor 1 jaar, een paar jaar vooruit of zelfs een heel leven als je echt ambitieus bent. Om wereldreizigers hierbij te helpen, hebben we een "Reis Bucket List voor een Europese zomer" gemaakt, dus spring met je vakantieplannen aan boord en laten we eens kijken wat er op dit deel van de wereld kan en absoluut moet worden bezocht. Waarschuwing: we hebben clichés in deze lijst totaal vermeden, dus als je op zoek was naar dingen als de ‘Eiffeltoren’ of de ‘Tower of London’, zul je die hier niet vinden. Denk buiten de kaders en laten we aan de slag gaan!

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.