Top 8 ideeën voor een familievakantie - bezoek België, geniet van de dag!

Ben je bezig met voorbereiding op een vakantie of denk je na over ideeën waar je heen kunt voor een ontspannen herfstvakantie, dan is België hoe dan ook een geweldig idee. Met zijn cultuur, natuurparken en keuken biedt het een scala aan mogelijkheden voor gezinnen, zodat er voor iedereen wel iets leuks te doen is.

Het kiezen van een vakantiepark als uitvalsbasis staat in de eerste plaats gelijk aan veiligheid en ontspanning. Het is als een thuis weg van huis en de natuurlijke omgeving biedt een staat van rust en een soort geluksgevoel die alleen in de palm van de natuur kan worden bereikt. 

Hier zijn 8 inspirerende herfstbestemmingen in België, compleet met gezond plezier voor het hele gezin: 

Domaine Des Grottes De Han, Han-sur-Lesse - De grot 

Dit is een van de favoriete toeristische attracties van Wallonië, een ontzagwekkende grot midden in een Belgisch UNESCO Global Geopark, compleet met milieuvriendelijke led-verlichting en het gevoel voor geschiedenis dat resoneert bij elke stap. Het is voornamelijk gericht op kinderen, maar het mag niet over het hoofd worden gezien bij het zoeken naar gezinsuitjes. Dit is echt een van de beste ervaringen die ouders met hun kinderen kunnen uitproberen. De grot verwelkomt bezoekers als een echt natuurlijk kunstwerk, met de rivier de Lesse die door de ruimte slingert, maar het heeft ook een waardevol museum dat bezoekers informeert over archeologische schatten die op de bodem van de rivier zijn ontdekt. Daarnaast wacht er op 110 meter onder de grond een lichtshow, een adembenemend, waanzinnig uitzicht, dat je na je bezoek nog lang bij zal blijven. 

De grot ligt op 30 minuten rijden van vakantiepark Vallée les Etoiles, op elk moment van de dag een ontspannen afstand en mogelijk voor zelfs de meest hectische gezinnen.

Het wildpark van Grottes des Han

Je kunt het park te voet of met een safaribus verkennen, hoe dan ook, de 250 hectare grote ruimte is een toevluchtsoord voor de natuur, talloze diersoorten die inheems in Europa zijn, en adembenemende panorama's. Met 650 soorten dieren die vredig in dit gebied leven, krijg je de kans om de zogenaamde Europese Big 5 te bewonderen: de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. Kinderen en gezinnen waarderen de vrijheid die het park biedt en krijgen de kans om meer te weten te komen over bedreigde diersoorten en hoe het behoud ervan werkt. Het is een van de beste educatieve en recreatieve mogelijkheden in de regio, deze mag je niet missen als je de kans hebt om het  te bezoeken!

Het wildpark ligt op 30 minuten rijden van vakantiepark Vallée les Etoiles en is een geweldige manier om een dag of een middag met je gezin door te brengen. 

Han weleer, een centrum voor het plattelandsleven en vergeten ambachten 

Ambachten en tradities zijn de bouwstenen van cultuur, en onze kinderen zouden enige kennis van deze prachtige ideeën uit hun  leven  niet moeten missen. Han 1900 wil deze leemte opvullen en opereert als een museum gewijd aan het leven op het platteland van het begin van de 20e eeuw. Het belangrijkste doel is om bezoekers vertrouwd te maken met de meer dan 50 traditionele ambachten, met behulp van geënsceneerde mannequins en scenes, en met veel meer verrassingen, zoals een verzameling van 5000 gereedschappen, aambeelden en schilderijen. Dit is de perfecte bestemming voor gezinnen die een bepaald niveau van leren en inspiratie aan hun vakantie willen toevoegen en het kennisniveau van hun kinderen op een leuke en gezonde manier willen opbouwen. 

 

Het museum bevindt zich op slechts 30 minuten van vakantiepark Vallée les Etoiles, een gemakkelijke rit te ondernemen voor gezinnen. 

Mini-Europa in Brussel

Misschien wil je je kinderen de wereld laten zien, elke grote attractie in Europa bezoeken, maar op dit moment ... is het niet alleemaal mogelijk. Welnu, er is er  een leuk alternatief, dat men in ongeveer 3-4 uur kan doen! Het Mini Europe-park, gelegen in Brussel, verzamelt alle grote attracties uit Europa en biedt miniatuurreplica's van de Big Ben, de Eiffeltoren, de kanalen van Venetië, de Akropolis en nog veel meer. Kinderen kunnen getuige zijn van de uitbarsting van de Vesuvius en de Berlijnse muur zien instorten, het is een geweldige manier om plezier te hebben terwijl ze tegelijkertijd meer leren over geografie en geschiedenis. Wees slim, ga met het gezin naar deze geweldige plek en leer ze belangrijke dingen zonder dat ze het beseffen dat ze in feite iets nieuws leren! 

Dit geweldige kleine park ligt in Brussel, België en is met de auto in slechts 1 uur en 30 minuten te bereiken met  startpunt in Blaimont, het vakantiepark Vallée les Etoiles.

Maison des Geants - Het huis van de Reus

De Ducasse d'Ath is een traditionele parade, gehouden in het kleine stadje Aat in België. Het doel is om de overwinning van David op Goliath te herdenken. Deze traditie is door Unesco erkend als een meesterwerk van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid. De parade zelf wordt elk jaar op de 4e zondag van augustus gehouden en is te onderscheiden door de grote reuzen, die personages uit de lokale geschiedenis en folklore uitbeelden. De stad heeft ook een museum gewijd aan deze reuzen, dat het hele jaar door bezocht kan worden, als je de parade niet kunt halen. Het huis van de Reus leert bezoekers over de geschiedenis van deze traditie en is een leuke tour in een groot, mooi huis. 

Ath is in iets minder dan 2 uur rijden te bereiken vanaf vakantiepark Vallée les Etoiles. 

Train World - Brussel

Deze tip is voor de treinliefhebbers, voor die verzot zijn op locomotieven, die absoluut dol zijn op de manier waarop treinen en spoorwegen werken. Train World is een unieke ervaring die je meeneemt op een historische wandeling, waarbij je kennis maakt met de eerste stoomlocomotieven, de hogesnelheidstreinen en alles daartussenin! Een geweldige optie voor alle leeftijdsgroepen, gezinnen hebben hier  de kans om verschillende soorten treinen van dichtbij te bekijken, aan boord te klimmen van 100-jarige treinen, het spoorweghuis te bezoeken en te zien hoe het is om met de trein te rijden. 

Train World bevindt zich ook in Brussel, dus je bent er natuurlijk in iets meer dan een uur vanaf vakantiepark Vallée les Etoiles.

Spoorfietsen in Molignée 

U en uw gezin kunnen samen het plezier van railbiken ontdekken. Ontspan terwijl u een of twee uur doorbrengt op de oude spoorweg langs de schilderachtige vallei van de Molignée. Een geweldige activiteit voor jong en oud, u bevindt zich op een veilig pad, u fietst lekker door en hebt plezier, en op een gegeven moment komt u zelfs bij een leuk restaurant aan, waar u en uw kinderen samen kunnen genieten van een kleine snack, ijs eten en de volwassenen uit de groep kunnen heerlijk koffie drinken. Frisse lucht gecombineerd met een heel interessante manier om door prachtige landschappen te reizen: wat is hier niet leuk aan? 

Molignée ligt op slechts 25 minuten rijden van vakantiepark Vallée les Etoiles. 

Park de Furfooz 

Aan de rand van de Ardennen, naast Dinant, direct langs de rivier de Lesse, kunnen bezoekers een werkelijk unieke natuurwandeling beleven. Deze weg is niet te vergelijken met andere. Een gemakkelijke passage,u krijgt in feite de kans om Romeinse ruïnes, prachtige landschappen en een volledig gerestaureerd Romeins badhuis te zien. De hele wandeling duurt tussen de 2-3 uur, u kunt een leuke kleine picknick pakken en genieten van het eten in de frisse lucht, terwijl u de geschiedenis om u heen bewondert.

Furfooz ligt op slechts 20 minuten rijden van Vallée les Etoiles, dus het is de ideale plek om een zonnige ochtend met uw gezin door te brengen. 

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer