Vijf soorten mensen die je tegenkomt op een vakantiepark

Je hebt besloten jullie vakantie door te brengen op een vakantiepark, weg van de drukte, waar men zich in principe kan vestigen en genieten van de schoonheid van een vakantiehuis. Geweldig, maar heb je ooit nagedacht over de gemeenschap die een vakantiepark te bieden heeft? Tijdens onze reizen en onze vrije tijd krijgen wij niet alleen de kans om nieuwe plekken te zien en nieuwe dingen te ervaren, maar leren we ook gelijkgestemde mensen kennen, die zelfs vrienden voor het leven kunnen worden.

Er zijn een paar soorten mensen die echt genieten van de vrijheid en de leuke ontacten die zo'n plek biedt. We hebben 5 van de grootste types verzameld, het soort mensen met wie we graag een glas wijn willen delen op de veranda van ons vakantiehuis!

De avonturier

De avonturier moet in deze context niet als een sensatiezoeker worden gezien. Deze persoon geniet er echt van om nieuwe dingen uit te proberen en wisselt vaak af tussen de plaatsen die hij bezoekt, in een poging om jaarlijks een nieuwe regio te ontdekken. Hij weet alles wat er te weten valt over de beste plekken om te verblijven, de meest verborgen bergpaden en heeft altijd een paar tips voor anderen. Hij is niet het type dat opschept, maar wel ontzag heeft voor de schoonheid van onze wereld. Meestal is hij zeer energiek op een beheerste manier en houdt hij van wandelingen en het uitproberen van de meer extreme opties in het park, zoals rotsklimmen of kajakken. Hij speelt niet altijd volgens de regels, en zo verzamelt hij al die kennis over de meer geheimzinnige paden en afgelegen gebieden. De perfecte plek voor zo'n vakantieganger zou Vallée les Etoiles zijn, vanwege alle opwindende opties in het park. Hier kunnen avonturiers zich echt verdiepen in de buitensporten, speleologie en paintball uitproberen met Dinant-avontuur of zelfs hun verlangen naar adrenaline voeden met "The Funcable" en de "Deathride".

De honden-persoon

Een echte hondenmens zou alles voor zijn huisdier doen, en dat is te zien. Dit type vakantieganger heeft altijd zijn trouwe viervoeter aan zijn zijde. Ze verlaten hun huis nooit zonder hun beste vriend en stappen ook nooit zonder hem het vakantiehuis uit. Ze vormen met hun pup een echt dynamisch duo en maken lange wandelingen, ontdekken samen de natuur en ervaren wat de ware betekenis is van wat vakantie werkelijk is. Als je dit type vakantieganger ontmoet, heb je geluk! Je maakt niet alleen een vriend die van dieren houdt, maar je krijgt ook de kans om bevriend te raken met een van de meest goedhartige creaties van de natuur: de hond. Twee vrienden in één, helemaal geen slechte deal, maar wees bereid om knuffels en buikwrijvingen te geven! Voor de hond natuurlijk. Er zijn ook veel grote parken waar viervoetige vrienden welkom zijn, zoals Vallée les Etoiles in België en Domaine "La Sapinière" in Luxemburg. In beide parken zijn deze geweldige combinaties (mens en hond) te zien die door het park zwerven, maar ook samen cultuur ontdekken, zoals magische steden, prachtige kastelen en natuurlijk enkele geweldige bierbrouwerijen onderweg. Wees niet verlegen om hallo te zeggen en te vragen of de hond het gezelschap van anderen leuk vindt!

De natuurliefhebber

Uiteraard zijn de meeste mensen die een vakantiepark verkiezen boven een hotel echte natuurliefhebbers, maar er zijn van die speciale soort mensen die zich nog meer lijken te verbinden met het omringende groen. Ze kennen de naam van elke bloem, mos en boom. Ze zijn zeer opmerkzaam in de veranderingen in het weer en zijn altijd dienovereenkomstig gekleed. Dit zijn de mensen bij wie je wil zijn tijdens een natuurwandeling of een ontspannen fietstocht, want ze zitten vol met informatie en je leert van hen meer over je omgeving. Het maakt niet uit of je naar de Ardennen gaat en op Les Etoiles verblijft of een bezoek brengt aan Friesland en een knusse bungalow huurt op vakantiepark Waterdorp Burdaard. In het bosgebied kunnen ze hele verhalen verzinnen over de heilzame aspecten van bepaalde bloemen, terwijl ze aan de Noordzee uitleg geven over het leefgebied van de zeehonden en waar ze naartoe moeten reizen om zeeleeuwen in het wild te zien. Deze mensen zijn echt geweldig, en mocht je ooit een van hen ontmoeten, dan heb je geluk met je eigen persoonlijke David Attenborough.

De gourmand

De fijnproever is het type persoon dat altijd op zoek is naar het beste voedsel dat een bepaalde regio te bieden heeft. Ze zijn op zoek naar authenticiteit en nieuwe smaken en kunnen echt het verschil zien tussen bepaalde soorten wijnen en bier. Ze kunnen worden gespot in het parkrestaurant maar ook in de omliggende steden, snuffelend rond plaatsen die eten aanbieden, op zoek naar de openingstijden van de lokale markt en in de rij om verse zeevruchten aan zee te krijgen. Dit is het type vakantieganger dat je kan vertellen wat het proberen waard is en waar je heen kunt voor de beste hap van de stad. Hij heeft altijd een goede wijn of een heerlijk biertje van een kleine brouwerij in zijn vakantiehuis en deelt deze ervaringen graag met je. Je krijgt de beste culinaire tips en eet goed tijdens je hele reis en misschien maak je zelfs een vriend voor het leven, met de gemeenschappelijke basis voor jullie twee: je altijd grommende maag.

De gezinsgerichte reiziger

Dit type vakantieganger reist altijd met zijn gezin en gelooft sterk in de quality time die hij met hen doorbrengt. Vakantieparken vindt hij leuk omdat deze dat 'thuis weg van huis'-gevoel en veel veiligheid bieden. Het gezin heeft altijd wel iets te doen op een vakantiepark, van het deelnemen aan eigen activiteiten tot het gebruik van de speeltuinen en het uitproberen van de mogelijkheden van het animatieteam. Ze zijn een geweldige aanvulling op deze gemeenschap van vakantiegangers. Als u zelf kinderen heeft, is het zoeken naar deze gezinnen op de kindvriendelijke plekken op het terrein een geweldige manier om speelkameraadjes voor uw kinderen te krijgen en hun horizon te verbreden terwijl u zelf ook vrienden maakt. Er zijn zoveel prachtige vakantieparken die door gezinnen worden bezocht, afhankelijk van het land van uw keuze kunt u een van de volgende opties overwegen: Vallée les Etoiles (België), Domaine "La Sapinière (Luxemburg), Bergvliet Villa's (Nederland) , Grafschaft Bentheim (Duitsland), Waterdorp Burdaard (Nederland).

Top 5 Europese vakantieparken voor de Lente
26-02-2023 Lotte Van Dijk
Top 5 Europese vakantieparken voor de Lente

De lente is de perfecte tijd om even een stap terug te nemen van het drukke dagelijkse leven. Als je opzoek bent naar een gezellige en rustige vakantie in Europa, dan is een vakantiepark wellicht wel een passende keuze.

Lees meer
10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord
24-05-2022 Lotte Van Dijk
10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord

België is een land waar dorpse gezelligheid en de bourgondische levensstijl voluit gevierd wordt. Een eeuwenoud onderdeel hiervan is het lokaal brouwen van bier door meesters en monniken. Een groot aantal van deze bieren zijn inmiddels wereldberoemd. Echter zijn er toch nog een paar schuimende juweeltjes die alleen onder de lokale bevolking bekend zijn. Hier zijn een paar aanraders voor de volgende keer dat je in dit mooie land op vakantie bent.

Lees meer
16-03-2022 Lotte Van Dijk
Parc Maasresidence Thorn - Voor op je lente verlanglijstje

Parc Maasresidence Thorn, gelegen in Limburg, is qua ontwerp één van de meest intelligente en doordachte vakantieparken die je ooit zult zien.

Lees meer