Vijf soorten mensen die je tegenkomt op een vakantiepark

Je hebt besloten jullie vakantie door te brengen op een vakantiepark, weg van de drukte, waar men zich in principe kan vestigen en genieten van de schoonheid van een vakantiehuis. Geweldig, maar heb je ooit nagedacht over de gemeenschap die een vakantiepark te bieden heeft? Tijdens onze reizen en onze vrije tijd krijgen wij niet alleen de kans om nieuwe plekken te zien en nieuwe dingen te ervaren, maar leren we ook gelijkgestemde mensen kennen, die zelfs vrienden voor het leven kunnen worden.

Er zijn een paar soorten mensen die echt genieten van de vrijheid en de leuke ontacten die zo'n plek biedt. We hebben 5 van de grootste types verzameld, het soort mensen met wie we graag een glas wijn willen delen op de veranda van ons vakantiehuis!

De avonturier

De avonturier moet in deze context niet als een sensatiezoeker worden gezien. Deze persoon geniet er echt van om nieuwe dingen uit te proberen en wisselt vaak af tussen de plaatsen die hij bezoekt, in een poging om jaarlijks een nieuwe regio te ontdekken. Hij weet alles wat er te weten valt over de beste plekken om te verblijven, de meest verborgen bergpaden en heeft altijd een paar tips voor anderen. Hij is niet het type dat opschept, maar wel ontzag heeft voor de schoonheid van onze wereld. Meestal is hij zeer energiek op een beheerste manier en houdt hij van wandelingen en het uitproberen van de meer extreme opties in het park, zoals rotsklimmen of kajakken. Hij speelt niet altijd volgens de regels, en zo verzamelt hij al die kennis over de meer geheimzinnige paden en afgelegen gebieden. De perfecte plek voor zo'n vakantieganger zou Vallée les Etoiles zijn, vanwege alle opwindende opties in het park. Hier kunnen avonturiers zich echt verdiepen in de buitensporten, speleologie en paintball uitproberen met Dinant-avontuur of zelfs hun verlangen naar adrenaline voeden met "The Funcable" en de "Deathride".

De honden-persoon

Een echte hondenmens zou alles voor zijn huisdier doen, en dat is te zien. Dit type vakantieganger heeft altijd zijn trouwe viervoeter aan zijn zijde. Ze verlaten hun huis nooit zonder hun beste vriend en stappen ook nooit zonder hem het vakantiehuis uit. Ze vormen met hun pup een echt dynamisch duo en maken lange wandelingen, ontdekken samen de natuur en ervaren wat de ware betekenis is van wat vakantie werkelijk is. Als je dit type vakantieganger ontmoet, heb je geluk! Je maakt niet alleen een vriend die van dieren houdt, maar je krijgt ook de kans om bevriend te raken met een van de meest goedhartige creaties van de natuur: de hond. Twee vrienden in één, helemaal geen slechte deal, maar wees bereid om knuffels en buikwrijvingen te geven! Voor de hond natuurlijk. Er zijn ook veel grote parken waar viervoetige vrienden welkom zijn, zoals Vallée les Etoiles in België en Domaine "La Sapinière" in Luxemburg. In beide parken zijn deze geweldige combinaties (mens en hond) te zien die door het park zwerven, maar ook samen cultuur ontdekken, zoals magische steden, prachtige kastelen en natuurlijk enkele geweldige bierbrouwerijen onderweg. Wees niet verlegen om hallo te zeggen en te vragen of de hond het gezelschap van anderen leuk vindt!

De natuurliefhebber

Uiteraard zijn de meeste mensen die een vakantiepark verkiezen boven een hotel echte natuurliefhebbers, maar er zijn van die speciale soort mensen die zich nog meer lijken te verbinden met het omringende groen. Ze kennen de naam van elke bloem, mos en boom. Ze zijn zeer opmerkzaam in de veranderingen in het weer en zijn altijd dienovereenkomstig gekleed. Dit zijn de mensen bij wie je wil zijn tijdens een natuurwandeling of een ontspannen fietstocht, want ze zitten vol met informatie en je leert van hen meer over je omgeving. Het maakt niet uit of je naar de Ardennen gaat en op Les Etoiles verblijft of een bezoek brengt aan Friesland en een knusse bungalow huurt op vakantiepark Waterdorp Burdaard. In het bosgebied kunnen ze hele verhalen verzinnen over de heilzame aspecten van bepaalde bloemen, terwijl ze aan de Noordzee uitleg geven over het leefgebied van de zeehonden en waar ze naartoe moeten reizen om zeeleeuwen in het wild te zien. Deze mensen zijn echt geweldig, en mocht je ooit een van hen ontmoeten, dan heb je geluk met je eigen persoonlijke David Attenborough.

De gourmand

De fijnproever is het type persoon dat altijd op zoek is naar het beste voedsel dat een bepaalde regio te bieden heeft. Ze zijn op zoek naar authenticiteit en nieuwe smaken en kunnen echt het verschil zien tussen bepaalde soorten wijnen en bier. Ze kunnen worden gespot in het parkrestaurant maar ook in de omliggende steden, snuffelend rond plaatsen die eten aanbieden, op zoek naar de openingstijden van de lokale markt en in de rij om verse zeevruchten aan zee te krijgen. Dit is het type vakantieganger dat je kan vertellen wat het proberen waard is en waar je heen kunt voor de beste hap van de stad. Hij heeft altijd een goede wijn of een heerlijk biertje van een kleine brouwerij in zijn vakantiehuis en deelt deze ervaringen graag met je. Je krijgt de beste culinaire tips en eet goed tijdens je hele reis en misschien maak je zelfs een vriend voor het leven, met de gemeenschappelijke basis voor jullie twee: je altijd grommende maag.

De gezinsgerichte reiziger

Dit type vakantieganger reist altijd met zijn gezin en gelooft sterk in de quality time die hij met hen doorbrengt. Vakantieparken vindt hij leuk omdat deze dat 'thuis weg van huis'-gevoel en veel veiligheid bieden. Het gezin heeft altijd wel iets te doen op een vakantiepark, van het deelnemen aan eigen activiteiten tot het gebruik van de speeltuinen en het uitproberen van de mogelijkheden van het animatieteam. Ze zijn een geweldige aanvulling op deze gemeenschap van vakantiegangers. Als u zelf kinderen heeft, is het zoeken naar deze gezinnen op de kindvriendelijke plekken op het terrein een geweldige manier om speelkameraadjes voor uw kinderen te krijgen en hun horizon te verbreden terwijl u zelf ook vrienden maakt. Er zijn zoveel prachtige vakantieparken die door gezinnen worden bezocht, afhankelijk van het land van uw keuze kunt u een van de volgende opties overwegen: Vallée les Etoiles (België), Domaine "La Sapinière (Luxemburg), Bergvliet Villa's (Nederland) , Grafschaft Bentheim (Duitsland), Waterdorp Burdaard (Nederland).

08-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis dit voorjaar met uw huisdier - Handige tips en topbestemmingen

Reizen met uw huisdier heeft vele voordelen, zoals hechting en samen leren wandelen, waardoor u op deze manier een gezondere levensstijl kunt beginnen. Het kan ook helpen bij uw geestelijke gezondheid, het biedt een soort veiligheidsdeken in onvoorziene situaties terwijl u op vakantie bent en het is altijd geweldig als het hele gezin aanwezig is tijdens een vakantie, ook de viervoeters! Voordat we ingaan op de "waar" en het hebben over een aantal geweldige plekken voor u en uw huisdier, is het belangrijk om een paar "hoe" te noemen, zoals hoe je je op zo'n vakantie kunt voorbereiden met de veiligheid van uw klein maatje in gedachten.

Lees meer
25-03-2021 Lotte Van Dijk
Stedentrip vanuit een vakantiepark!

Dit klinkt misschien als een oxymoron, maar dat is het echt niet, u kunt en moet van uw vakantieparkavontuur een stedentrip maken en vice versa. Het is eigenlijk de perfecte cocktail: je komt tot rust in een vakantiepark en op het optimale moment stap in de auto en bezoek een nabijgelegen stad voor een vleugje cultuur. Na een perfecte dag terugblikken in de geschiedenis, ga terug naar de natuur en de rustige omgeving die uw knusse bungalow te bieden heeft.

Lees meer
04-03-2021 Lotte Van Dijk
Paasweekend: hoe beleef je een geweldige paasvakantie?

Elk jaar, terwijl Pasen nadert, merk je dat je het perfecte uitje voor jou en je gezin wil plannen. Dit jaar valt de langverwachte datum tussen 2 en 5 april, een perfecte tijd voor een minivakantie in de natuur met historisch vriendelijke weersomstandigheden. Naast de gunstige temperaturen valt de datum ook ver na de laatste vakantie in de kalender, namelijk 1 januari, dus het is nu officieel: het is tijd voor een voorjaarsvakantie en het is meer dan welkom! Laten we eens kijken hoe jullie het beste uit deze zorgeloze, groene dagen vol bloemen en tradities kunt halen!

Lees meer