10 vakantietips die belangrijk zijn bij het boeken van een vakantiehuisje

Het huren van een vakantiehuisje is vaak zo gebeurd, met een klik op de muis, heeft u een droomhuis.

Wat zijn nu de belangrijke punten om op te letten als u opzoek bent naar die droomvilla aan het strand of dat fantastische appartement in Spanje?

 

1. Vroeg boeken garandeert dat u uit de beste huizen kunt zoeken

Het is tegenwoordig heel populair om vlak voor vertrek nog op zoek te gaan naar de beste vakantiewoning voor de scherpste prijs. Dat is natuurlijk ook best mogelijk. Vaak zijn de beste huizen echter allang verhuurd. Internationaal wordt gemiddeld 3 tot 6 maanden voor vertrek een vakantiewoning of villa gereserveerd. En indien u op zoek bent naar een woning met een bijzonder kenmerk, bijvoorbeeld een groepsaccommodatie of een vakantiewoning dichtbij het water, dan is het goed te weten dat deze woningen voor de vakantieperiode’s vaak al maanden van te voren geboekt worden. Dat betekent overigens niet dat u te duur uit bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij vroegboekkortingen vaak de scherpste prijzen vooraf worden gegeven, zeker in combinatie met de kwaliteit van de woningen die op dat moment geboekt worden. De goedkopere woningen blijven vaak juist over waardoor de korting bij last-minute hoger lijkt.

Vroegboeken heeft als voordeel dat je natuurlijk ook ruimschoots de gelegenheid krijgt om je in te lezen in de omgeving. Ook bij Bungalow.Net kunt u inspiratie opdoen voor het online zoeken van een vakantiehuis aan de kust van Zeeland of een villa in Toscane, richting de bergen in Frankrijk of kies voor de wintersport in het Zwarte Woud.

 

2. Is er een supermarkt in het gebied?

Dit is van belang voor een ieder die niet van plan is iedere avond uit eten te gaan. Veel vakantiewoningen hebben wel een eigen keuken. Indien u goed boodschappen kunt doen op korte afstand van uw woning, kunt u dus besparen door regelmatig thuis culinair te genieten. Even los van het feit dat je flink kunt besparen met een goed uitgeruste keuken en supermarkt in de buurt, geldt voor veel vrouwen (en mannen) dat bepaalde luxe op vakantie desondanks wel gewenst is, zoals bijvoorbeeld een vaatwasser. Neem bijvoorbeeld deze vakantiewoning aan de Costa Brava, bijvoorbeeld voor twee personen, deze beschikt ook over een vaatwasser ideaal voor een romantisch uitje zonder afwas.

 

3. Heeft u behoefte aan een auto huren en is er parkeergelegenheid?

Als u al uw vakantiebestemming hebt gevonden, dan is dat gewoon fantastisch. Nu moet je nadenken over hoe u er gaat komen. U kunt gaan met het vliegtuig, maar dan moet je in de buurt en ook op zoek naar een luchthaven voor een middel van vervoer van de luchthaven naar de accommodatie en terug.

Of misschien is het makkelijker om een ​​auto te huren, maar dan moet u weten of uw vakantie huis beschikt over een parkeerterrein, en of je extra betalen moet voor het parkeren. Tegenwoordig vlieg je vanuit Eindhoven, Schiphol, Rotterdam of vanuit Brussel naar vrijwel iedere Europese bestemming. Een autohuren vanaf de airport geeft comfort en voor auto  liefhebbers de kans om eens iets anders te rijden. U kunt besparen door met de trein naar de luchthaven te gaan, parkeren op de luchthaven is vaak even duur als het huren van een auto, reserveren kan vaak ook en is veel goedkoper. Indien u echt een rekensommetje wilt maken of het nu goedkoper is of niet, houdt bij het afwegen van zelf rijden of vliegen in combinatie met een auto huren altijd in gedachte dat u flink tijd bespaart doordat u niet 2 dagen (heen en terug) hoeft te rijden. Vergeet overigens niet voordat u boekt eerst de aankomst- en vertrektijden in de gaten te houden zodat deze aansluiten. Sluiten deze niet aan, bel dan even naar de reisadviseurs van Bungalow.Net, zij zijn in staat om met het park of eigenaar maatwerk afspraken te maken die voor u ideaal zijn.

 

4. Bent u op zoek naar een vakantie met het gezin?

We weten allemaal dat reizen met kinderen alles verandert. Een vakantie met het gezin is een geweldige ervaring maar je moet wel echt goed voorbereid op weg gaan.

Of u nu Spanje als uw bestemming kiest of u de natuur in de Belgische Ardennen, uw accommodatie dient kindvriendelijk te zijn, bijvoorbeeld met een speeltuin, rookvrij is en bij voorkeur dicht bij het strand als dat het geval is. Met kleine kinderen is het verstandig om juist niet te dicht bij het zwembad of water te zitten maar juist naast de speeltuin. De meeste gasten boeken ivm het uitzicht de beste bungalows aan het water of aan de bosrand, maar met kleine kinderen is uw plezier en dat van uw kroost het beste gediend naast de speeltuin, u kunt vanuit uw ligstoel direct een oogje in het zeil houden. Vraag erom voordat u boekt!

 

5. Is er een goede internetverbinding?

Laten we eerlijk zijn: we leven in het tijdperk van internet technologie, en hoewel we misschien op vakantie zijn, we zijn nog steeds benieuwd om te zien wat Facebook te zeggen heeft, of misschien willen we een beetje onderzoek online doen om de beste restaurant in de buurt van onze vakantieverblijf te vinden of de beste dingen die in de buurt te zien en te doen zijn en ga zo maar door.

Ongeacht de locatie waar u naar op zoek bent, zorg ervoor dat bij het zoeken u dit bij de filter criteria al direct opgeeft, op deze wijze vindt u alleen maar vakantiehuizen die voorzien zijn van een onmisbare internetverbinding, zoals bijvoorbeeld dit huis aan het balatonmeer.

 

6. Lees het volledige huurcontract

Dit is een vrij belangrijk advies die vaak wordt overgeslagen. Bungalow.Net is lid van de Thuiswinkel organisatie en dat houdt in dat de huurvoorwaarden standaard zijn en in overleg zijn opgesteld met oa. de Consumentenbond. Naast de standaard reisvoorwaarden zijn er vaak ook nog specifieke voorwaarden van de eigenaar. Deze kunnen per woning verschillen. Hier kunt u bijvoorbeeld bijzonderheden aantreffen zoals dat u maar 1 auto mag parkeren, of dat u niet met een groep met jongeren mag boeken. Deze voorwaarden vindt u altijd terug voor dat u reserveert. Een andere tip die we u graag willen meegeven is om bij aankomst de woning te controleren en gebreken direct te melden aan de eigenaar (dit ivm de borg). Mochten de gebreken zo ernstig zijn dat u eigenlijk direct wilt vertrekken, neem dan direct contact op met uw reisadviseur bij Bungalow.Net. De eigenaar heeft altijd 1 dag de gelegenheid om het mankement op te lossen of u een vervangende woning te geven. Indien u het niet meldt en/of zomaar rechts omkeer maakt, vervalt uw recht op compensatie. En dat is natuurlijk zonde. Om dit alles te voorkomen, kunt u altijd kijken wat andere huurders vonden van die woning. U kunt de recensies (indien aanwezig) direct vinden op de website van Bungalow.Net.

 

7. Kan een eigenaar van een woning speciale regels hebben?

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er huisregels van toepassing op de meeste woningen. De meeste zijn vrij vanzelfsprekende zaken om niet voor verrassingen te komen, is het verstandig dit toch vooraf even door te lezen. In enkele woningen zijn huisdieren niet of juist wel welkom, mag er niet of juist wel gerookt worden. In enkele woningen is er sprake dat er regels zijn inzake geluid of dat u hier juist overlast van kunt hebben (bv dicht bij de disco etc). Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Het is dus verstandig om dit goed door te lezen en bij vragen even contact op te nemen met de reisadviseur van Bungalow.Net. Overigens indien u rechtstreeks op zoek wilt naar een vakantiewoning die geschikt is voor huisdieren, kunt u dit zelf opgeven in uw zoekcriteria, klik hier om te zoeken naar woningen geschikt voor huisdieren.

 

8. Moet u nu ook borg betalen? Krijgt u die ook terug?

Bij de meeste woningen is vaak sprake van een borg. Een borg is een onderpand van vaak een paar honderd Euro ivm eventuele schade aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan servies dat sneuvelt, een nachtlampje of iets dergelijks. In bepaalde gevallen bent u hiervoor verzekerd, vraag dan altijd een afrekening bij het park of de eigenaar voor uw verzekeraard. U kunt dit altijd indienen. In bepaalde gevallen worden verbruikskosten zoals elektra van uw borg in mindering gebracht. Indien u geen schade heeft, krijgt u de borg altijd terug van de partij aan welke u deze betaald heeft. Heeft u uw borg niet binnen 2 weken retour ontvangen, ook indien dit van de eigenaar of het park moet komen, bel gerust naar uw reisadviseur bij Bungalow.Net. Wij zoeken dat voor u uit, soms ontbreekt alleen een rekeningnummer.

 

9. Krijgt u wel voldoende privacy?

De meeste van ons vinden het altijd plezierig als een eigenaar ons opwacht en een rondje met ons loopt om uit te leggen waar we wat kunnen vinden. Als de eigenaar een bakje echte Italiaanse espresso zet, is dat ook plezierig, of juist een fruitig wijntje in de tuin. Ook een eigenaar die een moestuintje heeft en af en toe wat vers fruit of eieren brengt, van harte welkom. Maar af en toe woont de eigenaar boven of juist onder u, of zit de grootmoeder standaard bij het zwembad en reduceert dit uw privacy naar nul. Dat is natuurlijk een domper op uw vakantie. Het kan ook zijn dat u in een appartementen complex zit met veel andere groepen mensen. Indien u geen zelfstandige woning boekt, loopt u toch soms een risicotje op dat vlak. Om zekerheid te hebben, kunt u gewoon even bellen aan aangeven wat u wilt uitsluiten. Overigens is het juist het locale karakter van deze ontmoetingen die heel bijzonder zijn. Zo hebben wij met onze familie eens een villa geboekt die van de Medici is geweest. Deze woning heeft een heel bijzonder verhaal gehad waar vandaan een van de rijkste en meest invloedrijke families gewoond heeft. Een bijzonder huis met veel geschiedenis.

 

10. Controleer alles bij aankomst

Vakantiehuizen worden vaak aansluitend verhuurd door het seizoen heen. Behalve de schoonmaakster is er dus niet altijd een goede controle op de kwaliteit van de woning. Let dus altijd goed op bij aankomst. Neem eerst even de tijd voor u zelf, u hoeft echt niet direct als een detective alles af te speuren, maar in ieder geval dezelfde dag is het verstandig om alles te controleren of het aanwezig is en of het werkt. Soms kan het gebeuren dat iets kleins niet aanwezig is of kapot is, meld dit dan bij de eigenaar of receptie. Dat is van belang omdat op die wijze u niet in een discussie belandt of dit door u ontstaan is of niet. Mocht u echt grote mankementen tegenkomen of uw woning gewoon helemaal niet overeenkomt met wat u geboekt heeft? Neem dan als eerste contact op met de eigenaar en laat weten wat u niet bevalt en wat u verwacht. Blijf altijd vriendelijk, vriendelijkheid doet vaak wonderen als het gaat bij dit soort kwesties. Neem ook altijd contact met ons service team op, wij spreken de taal en nemen voor u contact op met de eigenaar. Indien dit op de eerste dag wordt gemeld is vrijwel altijd een goede oplossing voorhanden zodat u snel kunt beginnen aan een goed begin van uw vakantie.

Top 16 mooiste stranden van Nederland
11-07-2024 Lotte Van Dijk
Top 16 mooiste stranden van Nederland

Als je aan strandbestemmingen denkt, is Nederland misschien niet de eerste plek die in je opkomt. Ons land is beroemd om onze tulpen, windmolens en kanalen, maar toch hebben we een van de meest unieke kustlandschappen in Europa.

Lees meer
Een uniek kijkje in en rondom Florence
25-06-2024 Lotte Van Dijk
Een uniek kijkje in en rondom Florence

Ik ben een van die mensen die verliefd worden op plaatsen, geuren en smaken. Italië is in die zin een van mijn eerste liefdesverhalen en ik merk dat ik keer op keer, jaar na jaar naar haar terugkom. Toen ik erachter kwam dat mijn beste vriend in de hele wereld dit prachtige land nog nooit eerder had bezocht, kwam ik meteen in actie en plande ik een last-minute reis naar Italië voor ons tweeën. Daarbij veranderde de we een lang weekend in een korte vakantie, vol met cultuur, heerlijk eten en herinneringen.

Lees meer
Een vakantie in Italië: waar honden ook gewoon toeristen zijn!
31-05-2024 Lotte Van Dijk
Een vakantie in Italië: waar honden ook gewoon toeristen zijn!

Droom je van een vakantie waar je grote vierpotige vriend gewoon lekker mee kan doen? Zoek niet verder dan Italië, waar honden niet alleen welkom zijn, maar ook worden omarmd als gekoesterd gezelschap!

Lees meer