Ontspan bij de vakantiehuizen aan het water in Brabant

De vakantiehuizen aan het water in Brabant vindt u in een afwisselende provincie met veel water, vrij logisch. Daarnaast vindt u in de zelfde provincies talloze fiets- en wandelroutes evenals mooie steden en dorpen. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Brabant


Informatie

De vakantiehuizenaan het water in Brabant vindt u in een afwisselende provincie met veel water, vrij logisch. Daarnaast vindt u in de zelfde provincies talloze fiets- en wandelroutes evenals mooie steden en dorpen. De Efteling is een leuke bestemming tijdens uw watersportvakantie vanaf de boot als u een dagje in de haven ligt en de omgeving wilt verkennen. Een vakantie met de kids is niet compleet zonder een bezoek aan die bruisende attractiepark. U vindt hier voor de jongste het Sprookjesbos en voor de oudere kinderen staan de spectaculaire achtbanen klaar, een sterke maag is soms wel een vereiste. U ontdekt het wel als u op het park rondwandelt, hier valt van alles te beleven.

Watersport in Brabant

Het nationaalpark de Biesbosch is een van de mooie waterrijke en bosrijke gebieden in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Brabant. Het is een zoetwatergebied met kleine eilandjes. U kunt diverse tochten maken op het water. U vaart langs rietvelden en moerasbossen. De Biesbosch was lange tijd een belangrijke leverancier van riet en wilgentakken. De wandelroutes zijn gevarieerd en talrijk over het gebied verspreid. Een mooie route ligt bijvoorbeeld aan de zuidoever van de Nieuwe Merwede. Varen in de Biesbosch kan met een eigen boot, het bezoekerscentrum beschikt over een eigen vaarkaart, onmisbaar als u de mooiste plaatsjes niet wilt missen. U kunt verder kano’s en roeiboten huren. Op deze kaarten staat ook welke routes geschikt zijn voor welke boten, heel belangrijk, op deze manier kan iedereen maximaal genieten. U kunt ook vaartochten en vaar-wandelexcursies boeken, deze laatste zijn een combi van wandelingen met een rondvaart. Verder kunt u inschrijven op natuurhistorische tochten of natuurroutes voor het spotten van vogels. Het grenspark Zoom Kalmhoutse Heide biedt meer mogelijkheden voor wandelen en fietsen maar is ook zeker een natuurlijke aanrader. Het natuurgebied Kampina is een gebied met bos, heide en beekdalen, varen – wandelen – fietsen zijn hier heerlijke bezigheden.

De provincie Brabant

De omgeving verkennen vanaf de vakantiehuizen aan het water in Brabant is heel plezierig. Een van de bezienswaardigheden zijn molens. Denkt u hierbij aan de molen de Roosdonck, de molen waren een favoriet schildersobject van Vincent van Gogh. De Opwettense watermolen staat in de Kleine Dommel, een historisch gebied met feiten die terug gaan tot in de 11e eeuw. De Hooydonkse molen vindt u in de Nederwetten, Deze watermolen was onderdeel van het vrouwenklooster, het was zelfs onderdeel van de textielindustrie. De Brabantse Wal biedt talloze mogelijkheden voor het huren van en varen met kano,boot of sloep, u vaart langs de schilderachtige dorpjes. Bezoek hier ook de jachthavens. Op de Binnenschelde kunt u perfect kitesurfen. Ontdek de vier toeristische vaarroutes in Brabant met namen als Maasroute, Brabantse Kanalenroute of de Maas Waalroute. Dat is de kracht van de vakantiehuizen aan het water in Brabant, er valt altijd wat te beleven.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/