Verwen uzelf met een gezellig vakantiehuis in Limburg

Ontdek de mooie vakantiehuizen aan het water in Limburg. Limburg wordt wel onderverdeeld in Noord, Midden en Zuid Limburg, de verdeling is deels gebaseerd op de aanwezige rivieren zoals de Maas, Geul en Roer. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Limburg


Informatie

Ontdek de mooie vakantiehuizen aan het water in Limburg. Limburg wordt wel onderverdeeld in Noord, Midden en Zuid Limburg, de verdeling is deels gebaseerd op de aanwezige rivieren zoals de Maas, Geul en Roer. Bij Roermond wordt nog steeds zand en grind gewonnen. Het Maastrichts Krijt vindt u bij de Mergelgroeven bij Valkenburg, de toeristen maken kennis met deze plaats als ‘grotten’ bijvoorbeeld de Gemeentegrot. Cultureel is Limburg een provincie met een eigen imago. Dit ziet u terug in de streektaal , het Limburgs, dat ziet u ook terug in de Bourgondische levensstijl tijdens een bezoek aan een feest, carnaval, bar of restaurant. Een smeuiig detail over Limburg zijn de diverse bierbrouwerijen. Hertog Jan wordt in Arcen gebrouwen, Gulpener bier in Gulpen, Leeuw bier in Valkenburg en Brand bier in Wijlre. Als u een gezellige stad wilt bezoeken, zou u kunnen kiezen voor Maastricht. In het straatbeeld ervaart u de aanwezigheid van duizenden studenten in combinatie met de kenmerkende gezelligheid van de Limburgers.

Watersport in Limburg

In de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Limburg vindt u verrassend veel mogelijkhen voor watersportactiviteiten. Denkt u hier bijvoorbeeld aan het Leukermeer. Op en bij dit meer kunt u kano varen, kajakken, motorboottocht maken, waterfietsen, wakeboarden. Velen bezoekers van alle leeftijden beleven hier jaarlijks plezier aan. Varen met een sloep en met een wandeling bij uw vakantiehuis in Limburg terugkeren is een van de mogelijkheden. U kunt natuurlijk altijd lekker zonnenbaden aan de oever en mensen kijken. Waterscooters en jetski’s zijn niet toegestaan op het Leukermeer. Op de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland speelt de watersport een belangrijke rol. Het gebied is ontstaan door massale grindafgravingen. U vindt hier werkelijk een breed aanbod van watersportactiviteiten zoals rondvaarten maken, zwemmen, zeilen, duiken, surfen, roeien, kano varen, waterskiën, wakeboarden. Als u voor het eerst op deze locatie komt, is bijna iedereen aangenaam verrast over de vele en gevarieerde sportieve mogelijkheden op het water. U vindt hier jachthavens, dagstranden en visstekken. Zo kunt u inschrijven op mooie boottochten over de Maas. De Willemsroute is een van de recreatieve vaarroutes van Roermond tot Maastricht of den Bosch. Als u wilt sportvissen in Limburg kan dat als bezoeker, informeer op locatie of bij uw vakantiehuis aan het water in Limburg naar de te volgen procedure hiervoor. Bij het Isabellagriend , onderdeel van het natuurgebied Ooldergreend, ligt een mooi naaktstrand. U betaalt entrée en het terrein is vriendelijk afgebakend.

De omgeving van de waterplassen in een Limburgse sfeer biedt vele mogelijkheden. Na een dagje gezellige watersportactiviteiten kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gezellig restaurant in Roermond of een terrasje aan de oevers. Een mooi voorbeeld hiervan is de jachthaven Maastricht Marina met voorzieningen voor een bootverblijf, met praktische voorzieningen en restaurants om de hoek. Ga lekker surfen en zeilen op de Pietersplas. Laat u verrassen.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.