Beleef plezier aan de vakantiehuizen in Drenthe

Onafhankelijk van uw voorkeuren zult u zeker genieten van een vakantie in Drenthe. Deze provincie is een paradijs voor de fietsers en wandelaars, u zult bij vakantiehuizen in Drenthe talloze goed bewegwijzerde routes aantreffen. Lees meer

Informatie

Onafhankelijk van uw voorkeuren zult u zeker genieten van een vakantie in Drenthe. Deze provincie is een paradijs voor de fietsers en wandelaars, u zult bij vakantiehuizen in Drenthe talloze goed bewegwijzerde routes aantreffen. Daarnaast zijn de vaarroutes op het water door Drenthe zeer goed verzorgd. Dat ziet u ook terug in het feit dat hier de beste kano race van het Nederland wordt gehouden en u hier de oudste kano van de wereld aan zult treffen. Wist u dat in Drenthe de meeste attractieparken van Nederland staan, van klein tot groot, soms wat minder bekend. Een onbekender voorbeeld is het Verkeerspark in Assen, leuk voor de kids, ze gaan terug naar hun vakantiehuisje in Drenthe met een jeugdrijbewijs. Speelstad Oranje is een attractiepark voor 2-13 jarige met deels overdekte attracties. In Drouwen staat het attractiepark Drouwenerzand met attracties klaar voor het het hele gezin.

Ontdek de rijke cultuur in Drenthe

Het vlaggenschip van de culturele vakantie in Drenthe zijn zonder twijfel de hunebedden. Deze vindt u her en der verspreid door het landschap. De meest logische verklaring voor deze stenen vaak met systeem gegroepeerd is dat ze werden gebruikt als grafkamers. De grootste vindt u in Borger bij het Hunebedcentrum maar als u rondfietst of wandelt in Drenthe zult u er zeker meer aantreffen vanaf de vakantiehuizen in Drenthe. Als u wat meer wilt weten over de geschiedenis van Drenthe is een bezoek aan het Drents museum in Assen een aanrader, perfect te combineren met een stadswandeling door de stad zelf. Een bezoek aan Kamp Westerbork bij Hooghalen is indrukwekkend, ondanks de bizarre geschiedenis een verrijking van uw vakantie. Houd er wel rekening mee dat het confronterend kan zijn.

Natuur in het mooie Drenthe

Dankzij de mooie natuur is een vakantie vanaf de vakantiehuizen in Drenthe nog aantrekkelijker. U kunt hier genieten van uw rust, buitensporten, wat fietsen, wat wandelen zonder enige stressfactoren. In het relatief kleine Drenthe liggen toch drie flinke nationaalparken zoals Drents Fries Wold met prachtige vaarroutes, Dwingelderveld met de mooiste wandelroutes en het beek en esdorpenlandschap Drentsche Aa. In het laatste park vindt u ook weer eindeloze vaarroutes, onderling met elkaar en andere provincies verbonden.

Een actieve vakantie vanuit de appartementen in Drenthe

Een gevarieerd dagje uit kan door het gastvrije, gezellige dorp Dwingeloo te bezoeken. Het heeft een mooie centrum met oude brinken en verschillende oude gerestaureerde panden, u kunt hier het museum voor klederdracht bezoeken. Het beeld juffer van Batinghe staat het allemaal te bekijken. Het natuurlijk landschap van Dwingelderveld is zeer geschikt voor fiets, wandel en paardentochten, u kunt ter plekke fietsen en paarden en zelfs huifkarren huren. Een prachtig voorbeeld van een actieve culturele vakantie in de natuur.

Een culturele vakantie vanuit de villa’s in Drenthe

Het monumentendorp in Orvelte mag u eigenlijk niet missen, het is gezellig, interessant en zeer ontspannend om daar rond te kijken. In Nieuw Buinen staat het Keramisch Museum Goedewaagen, het gaat terug naar de 17e eeuw. De oude kerken in prachtige steden zoals Dwingeloo, denk aan Meppel met zijn grachten.  De tweede wereldoorlog heeft ook zijn sporen achtergelaten in de vorm van musea en beelden, zoals bijvoorbeeld Westerbork. Drenthe is een mooi provincie met ideale voorzieningen voor een culturele vakantie. Kom naar de villa’s in Drenthe en geniet van deze actieve vakantie.

Vakantieparken Drenthe

Er valt van alles te beleven vanaf een vakantiepark in Drenthe. Op het park zelf treft u voorzieningen voor activiteiten aan zoals sportvelden of een zwembad of een internetcafe als ontmoetingspunt. Daarnaast worden er in het seizoen excursies, actief en cultureel, voor jong en/of oud. U kunt er natuurlijk zelf op uit trekken zoals naar het dierenpark in Emmen met de mooie vlindertuin en de dierenshows, u kunt er fijn rondwandelen. Iets heel anders is een bezoek aan de TT Assen als toeschouwer van oefenrondes of op dagen dat u als toerist de racebaan mag proberen. Weer heel iets anders is het ontdekken van de Zuidlaardermarkt, hier worden paarden verhandeld, het is een grote en landelijk bekende markt. Als u de paardenwereld niet kent, zult u de sfeer als heel speciaal ervaren. Bovenstaande geeft wel aan dat u uw vakantie in Drenthe net zo kunt invullen als u zelf wilt.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.