Vakantie in Noorwegen

Tijdens een vakantie in Noorwegen ontdekt u de kustlijn van Noorwegen, ongewoon lang met 25.148km. De kust biedt ontspanning in de vorm van mooie stranden en schitterende natuur in de vorm van fjorden of inhammen. Lees meer

Populaire bestemmingen

Speciale Vakantiehuizendeals in Noorwegen


Informatie

Tijdens een vakantie in Noorwegen ontdekt u de kustlijn van Noorwegen, ongewoon lang met 25.148km. De kust biedt ontspanning in de vorm van mooie stranden en schitterende natuur in de vorm van fjorden of inhammen. Noorwegen telt daarnaast talloze gletsjers zoals Josteddalsbreen, Nigardsbreen en Briksdalsbeen. Vergeet niet de Trollheimen, een prachtige bergketen in More-Romsdal . Wandelen in deze schitterende omgeving, mountainbiken en genieten van de natuur is een indrukwekkende vakantie ervaring die u niet snel zult vergeten.

Verken de omgeving

Een bezoek aan de hoofdstad Oslo is gezellig en interessant. Deze stad biedt meer dan vijftig musea en diverse kunstgalerijen. Een stadswandeling is een plezierige manier om de stad te ontdekken. De bezienswaardigheden op het schiereiland Bygdoy liggen wat verderop. Het fort Akershus, gebouwd in 1299 heeft vele indringers tegengehouden, nu is het een museum. Het stadhuis won in 1918 een ontwerpwedstrijd, het interieur is volledig gedecoreerd door diverse Noorse kunstenaars. De Karls Johans Gate is de hoofstraat in Oslo, een bijna lijnrechte verbinding tussen het station en de koninklijk paleis. Deze verbinding bestaat uit meerdere oudere straten waar u ook nog heerlijk kunt winkelen. Slottet of koninklijk paleis is gebouwd in begin 1900 en opengesteld voor bezoekers. In het Vigelandpark kunt u het hele jaar gratis rondwandelen in een mooie park met stenen en bronzen beelden. Natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in Telemark waar veel natuurbezienswaardigheden te vinden zijn. Om onder andere te noemen, de Staafkerk van Heddal, Krossobanen, Waterval Rjukanfossen en het Meer Møsvatnet. In Denemarken zult u zich geen moment vervelen.

UNESCO in Noorwegen

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur zullen zeker plezier beleven aan hun vakantie in Noorwegen. Zo vindt u diverse werelderfgoederen van UNESCO in Noorwegen. Breng een bezoek aan Bergen en bezoek de Bryggen-de kade. Het is het levendige centrum van handelsactiviteiten. De twee lange rijen huizen met puntgevels langs de waterkant is een mooi plaatje. Het waren tegelijkertijd pakhuizen en woonhuizen. De mijnstad Roros is een prachtig voorbeeld van goed bewaarde historie, de mijnen sloten in 1977. Het ruitvormige stratenpatroon is veilig bewaard tot aan de dag van vandaag. De rotstekeningen van Alta vormen een van de belangrijkste verzameling rotstekeningen. Hier krijgt u via de tekeningen een beeld van het leven van 6000 jaar terug hoe de mensen leefden en werkten. De 3000 rotstekeningen zijn een schoolvoorbeeld van een reis in de tijd in het prachtige land Noorwegen.

Deze ruige natuur beleeft u vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen

Kom de groene natuur ontdekken vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen. De gezellige houten huizen staan op de mooiste plekken die u zich kunt wensen. Direct aan de fjord, compleet met eigen roeiboot of aan een spiegelglad meer omringd door bomen en wat denkt u er van om midden in een pittoresk Scandinavisch dorp te verblijven? De mogelijkheden zijn oneindig. U heeft ongetwijfeld een groot grondstuk om het huis om lekker buiten te zitten of voor de kinderen om te spelen. Voor de Noorse kust liggen diverse eilanden, zoals de Lofoten en de grillige kust zelf bestaat uit fjorden, zoals de Nordfjord. Deze laatste staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder vindt u in Noorwegen talloze gletsjers, waaronder de grootste van Europa, de Briksdalsbreen, andere bekende gletsjers zijn Svartisen en de Golfgeonnagletsjer. Een ideale bestemming voor de avonturiers, natuurliefhebbers en fotografen. U vindt hier ook prachtige steden voor boeiende cultuurvakantie met als hoofdbestemming Oslo. Ziet u zichzelf al zitten in zo’n mooi houten Scandinavisch huisje in Noorwegen?

Ontdek het land van fjorden en ruige natuur

Houdt u ervan om midden in de natuur te zijn en deze al wandelend of fietsend te verkennen? De vakantiehuizen in Noorwegen zijn dan een prachtige beginpunt voor deze actieve reizen. Doordat Noorwegen een dunbevolkt land is, is er veel ruimte voor de soms zelfs ruige natuur en leven hier o.a. beren, vossen en wolven in het wild. Het land zal u ook verrassen met het prachtige en afwisselende landschappen vol bossen, fjorden, bergen en zelfs gletsjers. In Sogn en Fjordane staan een aantal prachtige Fjorden zoals, Sognefjord, Sunnfjord en Nordfjord. Deze bieden ontelbare mogelijkheden voor een actieve vakantie met roeien, zeilen, duiken, wandelen, fietsen, bergbeklimmen en skiën. Bergen, in Hordaland, is de tweede grootste stad van Noorwegen. Bergen is een stad waar natuur en cultuur samenkomen. Het wordt ook wel de ‘stad tussen de zeven bergen’ genoemd, de hoogste van de zeven bergen is Ulriken. Er is een kabelbaan die u naar de top van Floyen kan brengen, zodat u ‘s zomers en ‘s winters van het uitzicht kan genieten. Bergen heeft ook diverse bezienswaardigheden zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg, het aquarium Advariet in Bergen en de beroemde Vigeland beeldentuin. De stad is het begin en eindpunt van de (cruise)schepen van Hurtigruten, die u mee kunnen nemen langs de Noorse kust, vergeet uw camera niet op deze onvergetelijke vakantie in Noorwegen.

Beleef de Noorse cultuur

In een land met zo veel schitterende natuur als Noorwegen denkt u misschien niet direct aan een cultuurvakantie. Toch kunt u tijdens uw vakantie in Noorwegen de dagen in de natuur afwisselen met daguitstapjes naar diverse bezienswaardigheden. Noorwegen staat bekend om haar staafkerken uit de 11e eeuw en staan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. De staafkerk van Urnes is zeker een bezoek waard. De stijl en schoonheid van het houtsnijwerk is indrukwekkend. Als u Bergen bezoekt, bezoek dan ook de kade, het is een kleurrijke reeks Hanze-handelshuizen. De rotskust van Alta is ook een prachtige bestemming met rotstekeningen net ten zuiden van Alta die ontdekt werden in 1972. Deze tekeningen laten de geschiedenis tot leven komen. De oudste afbeeldingen zijn 6300 jaar oud.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/