De beste vakantie met uw huisdier - Kies vuurwerkvrije vakanties voor oudejaarsavond

Oudejaarsavond is die magische tijd van het jaar, wanneer het westelijke deel van de wereld het nieuwe jaar inloopt met nieuwe hoop en dromen. Volgens de overlevering moeten we dit zo luid mogelijk doen, door de hemel te verlichten in schitterende kleuren en lichtstromen.

Deze tradities zijn ontleend aan oude tradities. In het verleden werd er om klokslag middernacht vuurwerk afgevuurd om de boze geesten weg te jagen en het nieuwe jaar in te luiden. De geesten zijn misschien uit de folklore gewist, maar de luide knallen blijven, en als eigenaren van honden en huisdieren weten we één ding zeker: onze huisdieren genieten helemaal niet van deze harde geluiden.

Omdat honden een scherper oor hebben en niet alles begrijpen wat mensen doen, is het heel begrijpelijk dat ze angstig en bang worden tijdens deze dagen met scherpe geluiden en knallen, zoals nieuwjaarsvieringen. Sommige huisdieren zijn erg moeilijk te kalmeren als dit allemaal gebeurt, anderen rennen zelfs weg, hoe dan ook, het is absoluut hartverscheurend om hun te zien lijden tijdens een van de leukste avonden van het jaar.

Als u dit allemaal weet, wat kunt u dan doen? U zou thuis kunnen blijven, de deur op slot doen, de jaloezieën sluiten, het huis geluiddicht maken het verdragen met uw  kleine harige vriend. Of u kunt vooruit plannen en een verblijf boeken in een vakantieparkhuis in een afgelegen gebied, onder de stille sterrenhemel, waar geen vuurwerk is toegestaan of slechts een zeer minimaal hoeveelheid!

Hier is een verzameling geweldige ideeën, uit België, Nederland en Duitsland, waar niet alleen u maar ook uw huisdieren een topprioriteit zijn!

1. Bergvliet Villa’s - Oosterhout, Nederland

Bergvliet is een bijzondere locatie, die u op het eerste gezicht naar binnen lokt met haar groene, landelijke sfeer en een prachtige ligging midden in een bos. Het biedt ook rust en kalmte met zijn eigen luxe spa en golfmogelijkheden. Een locatie dat ervoor zorgt dat u verblijft en echt geniet van uw tijd in een Zen-hemel, met zijn de huizen met hun ruime overdekte terrassen,  buitenhaarden en het natuurlijke licht binnengelaten door het gebruik van grote glazen wanden die de ruimte openen naar het buiten toe.

Vuurwerk of andere luidruchtige nieuwjaarsactiviteiten zijn ten strengste verboden, omdat huisdieren zijn toegestaan - dit betekent dat u en uw groep vrienden of familie de nieuwjaarsviering van uw dromen kunnen vieren, en uw huisdier de stilte kunt bieden die het nodig heeft om de nacht door te komen.

Probeer uit de Birdie (4 personen), Eagle (8 personen) of Albatros (12 personen) huizen, vind uw favoriet en bezoek het jaarlijks - het zal echt aanvoelen als uw eigen kleine plekje in de hemel.

2. Vallée les Etoiles - Blaimont, België

Dit park is een van die verborgen juweeltjes die u ooit zult vinden en waarop u voor altijd verliefd op zult zijn. Gelegen in Blaimont, België, midden in de Ardennen, waardoor het een afgelegen, huiselijke plek is met zeer gemakkelijke toegang. De opzet  is die van een typisch Belgisch dorp, met vele culturele, culinaire en natuurlijke attracties in de buurt, zoals mystieke kastelen, trappistenbierbrouwerijen en natuurlijke landschappen uit ieders dromen.

De accommodatie is in veel opzichten uniek. De bungalows in Noorse stijl variëren van romantische tweepersoonshuizen tot woningen die plaats bieden aan maximaal 8 personen (6 volwassenen en 2 kinderen).

De huizen liggen ver uit elkaar en elke bungalow heeft een eigen terras, dat de veiligheid biedt wat alleen je eigen huis zou kunnen, in een magische, serene omgeving. Omdat vuurwerk alleen is toegestaan bij de receptie en het restaurantgedeelte, worden de geluiden en lichten op deze manier veel beter onder controle gehouden, zodat u en uw viervoeter een veiligere nacht hebben, met veel minder geluidsoverlast.

3. Hof van Zeeland - Heinkenszand, Nederland

Gelegen aan de Stelleplas en het pittoreske dorpje Heinkenszand, is dit park de ideale rustige omgeving voor elke vakantie. Huisdieren zijn hier van harte welkom, bij aankomst wacht er zelfs een kleine traktatie op ze. De grote natuurlijke omgeving geeft u de mogelijkheid voor lange wandelingen, frisse lucht en een band versterken met uw gezin en huisdieren.

De bungalows zijn gezellig en comfortabel ingericht en bieden een breed scala aan mogelijkheden, van 4-persoonshuizen tot woningen voor grotere gezelschappen van 9 personen.

Hier zijn de nieuwjaarsvieringen beperkt tot de parkeerplaats naast de receptie en het restaurant, dus de geluiden zullen tot een minimum worden beperkt, naast het stressniveau van uw hond.

4. Grafschaft Bentheim - Uelsen, Duitsland

Dit park heeft een grote variatie te bieden op het gebied van natuur en buitenactiviteiten. Gelegen op de grens tussen Nederland en Duitsland. staat bekend om zijn fietsmogelijkheden maar ook om de historische stad Bad Bentheim. Hoewel het in Duitsland ligt, heeft het een tastbaar Nederlands gevoel, met windmolens, watermolens met een fijne mix van glooiende heuvels, lokale festivals en evenementen.

Huizen zijn er in vele varianten, van opties voor 3 personen tot woningen die plaats bieden aan maximaal 12 personen tegelijk. Vuurwerk is absoluut verboden, dus uw hond zal natuurlijk een rustige oudejaarsavond hebben, terwijl u een gezellige avond kunt voorbereiden met kaasplateau en wijn, of iets anders waarmee u uzelf en uw gezelschap wil verwennen.

Naast deze vier hoog aangeschreven parken is hier een lijst met mogelijkheden die ook het gebruik van vuurwerk verbieden: Scheleberg, Beekbergen, Lichtenvoorde, Noordwijkse Duinen, Park du Soleil, IJsselhoeve, Woudhoeve, Woonplaats Valkenburg, De Leuvert.

13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer
05-05-2021 Lotte Van Dijk
Goede gewoonten om mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent altijd afwisseling en het mooiste is dat je compleet nieuwe dingen kunt ervaren of dat je gewoon weer aansluit bij je innerlijke behoeften. Tijdens vakantie vind je meestal een gezond evenwicht tussen activiteiten en tijd voor jezelf, en hoewel sommige nuttige dingen heel specifiek zijn voor plaatsen (zoals watersporten of activiteiten vol adrenaline), zijn er andere die je kunt 'meenemen' en cultiveren in je dagelijkse leven.

Lees meer
23-04-2021 Lotte Van Dijk
Reis bucket list voor een Europese zomer

Een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, is altijd het hebben van een bucketlist voor uitstapjes en nieuwe bestemmingen. Mensen maken deze meestal om te weten waarnaar ze moeten streven, terwijl deze lijsten je echt kunnen helpen om je aan je plannen te houden. Reis- en vakantie-bucketlists kunnen worden gedaan voor 1 jaar, een paar jaar vooruit of zelfs een heel leven als je echt ambitieus bent. Om wereldreizigers hierbij te helpen, hebben we een "Reis Bucket List voor een Europese zomer" gemaakt, dus spring met je vakantieplannen aan boord en laten we eens kijken wat er op dit deel van de wereld kan en absoluut moet worden bezocht. Waarschuwing: we hebben clichés in deze lijst totaal vermeden, dus als je op zoek was naar dingen als de ‘Eiffeltoren’ of de ‘Tower of London’, zul je die hier niet vinden. Denk buiten de kaders en laten we aan de slag gaan!

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.