Een kerstwonder creëren: het belang van tijd doorbrengen met je gezin en je gul en vrijgevig voelen

Studies tonen aan dat het stress- en geluksniveau van mensen kan worden geanalyseerd en voorspeld door de kracht en het welzijn van hun sociale kringen. Dit is een geweldige indicator die inzicht geeft in hoe belangrijk het eigenlijk is om tijd door te brengen met je familie en/of goede vrienden. In contact staan met je dierbaren heeft het meetbare effect en voordeel dat het depressie, angst en andere psychische problemen vermindert.

Een kerstwonder creëren: het belang van tijd doorbrengen met je gezin en je gul en vrijgevig voelen

Studies tonen aan dat het stress- en geluksniveau van mensen kan worden geanalyseerd en voorspeld door de kracht en het welzijn van hun sociale kringen. Dit is een geweldige indicator die inzicht geeft in hoe belangrijk het eigenlijk is om tijd door te brengen met je familie en/of goede vrienden. In contact staan met je dierbaren heeft het meetbare effect en voordeel dat het depressie, angst en andere psychische problemen vermindert.

Persoonlijke communicatie en samen tijd doorbrengen is effectiever dan digitaal contact, en dit alles wordt nog duidelijker tijdens de kerstvakantie.

Aan de andere kant maakt vrijgevigheid en teruggeven aan de gemeenschap of zelfs de planeet aarde mensen gelukkiger en ze voelen zich beter in hun vel, het hele proces komt niet alleen ten goede aan de mensen die je helpt, het brengt ook een heel specifiek soort langdurige vreugde.

Laten we dit jaar deze twee ideeën combineren.

Dus waarom met kerst op vakantie gaan?

  1. Vakanties tijdens Kerstmis zijn meestal gemakkelijker te doen, omdat de meeste werkplekken sowieso vakantiedagen bieden aan hun werknemers, en aangezien het het einde van het jaar is, zijn mensen waarschijnlijk een beetje moe en verdienen ze een pauze.
  2. Scholen zijn in deze periode nog steeds vrij, kinderen hebben de kans om contact te maken met hun ouders en weg te gaan naar een plek met frisse lucht en voldoende plek om buiten te zijn en plezier te hebben waar het hele gezin van zal profiteren.
  3. Is er tijdens lange, koude winterdagen iets beters te doen dan gezellig samen zijn in een schattig huis voor de open haard en zo samen tijd doorbrengen?
  4. Veel kersttradities richten zich op vrienden en familie: het huis en de boom versieren, bakken, een kerstfeest koken, kerstliederen, cadeaus geven - als jij hier tijdens je vakantie aan deelneemt, zul je een speciale band krijgen met elkaar.
  5. Opzettelijk geen deel uitmaken van de drukte voor Kerstmis, geen stress hebben over eten en activiteiten, maar in plaats daarvan je terugtrekken met je dierbaren, zal je veel stress besparen en een geheel nieuwe wereld van ontspanning en plezier openen.
  6. Kies je voor een vakantiepark als bestemming, zoals Vallée les Etoiles of Bergvliet Villa's, dan hoef je niet zelf voor het kerstdiner te zorgen, want veel parken bieden de mogelijkheid om een grootse feestmaaltijd te bestellen, waardoor je niet hoeft te gaan shoppen. en de hele dag koken. Zo heb je tijd voor de belangrijke dingen, zoals focussen op je gezin en kinderen, met gegarandeerd een lekkere maaltijd erbij.
  7. Vallée Les Etoiles, Domaine La Sapinière, Hof van Zeeland en Bergvliet Villa’s zijn magische vakantieparken, allemaal met comfortabele huizen, met voldoende ruimte voor een gezin. Hier kan iedereen zijn eigen ruimte hebben om te lezen, te ontspannen, te spelen, zodat elk gezinslid de beste tijd kan hebben, zonder de luxe van ruimte en een luxe omgeving op te moeten geven. Naast de ruime, gezellige bungalows hebben deze accommodatietypes ook allemaal een eigen terras, zodat iedereen in alle rust kan genieten van de frisse lucht en de schoonheid van de omgeving.

Een kerstwonder creëren

Teruggeven: deze tijd van het jaar is een van de drukste in termen van teruggeven aan de minder bedeelden en tijd waarin we nadenken over de toestand van de wereld waarin we leven. Vrijgevigheid is een mooie eigenschap en de feestdagen (maar zeker ook andere dagen) zijn ideaal om te overwegen op welke manier kunnen wij proberen een klein deel( of meer) van de wereld te repareren.

Bomen planten. Red levens: De Eden Reforestation Projects & Bungalow.Net creëren warmhartig en met gemak het perfecte kerstwonder. Kortom, wanneer jij een vakantie boekt bij Bungalow.Net, wordt er voor elke overnachting 1 boom per persoon per nacht geplant.

Dit betekent dat door met je gezin weg te gaan met Kerstmis en gezellig voor de open haard te zitten, elke geboekte nacht een nieuw leven zal genereren en iets terug zal geven aan de planeet aarde.

Hoe draagt jouw kerstvakantie bij aan dit prachtige project?

Ontbossing is een enorm wereldwijd probleem, veroorzaakt door vele factoren, variërend van grootschalige winning, verbrandingspraktijken, landbouw en nog veel meer.

Zoals het zo vaak gaat, zijn de meest getroffen gebieden de gebieden die worden bewoond door met armoede geteisterde gemeenschappen, waardoor het voor hen bijna onmogelijk is om te overleven, en die worden gedreven om oplossingen voor de korte termijn te vinden, zoals het vernietigen van de lokale omgeving om in leven te kunnen blijven. Ontbossing veroorzaakt dramatische veranderingen, niet alleen op wereldschaal, maar ook lokaal, met ernstige overstromingen, erosie en woestijnvorming als bewezen resultaten.

Bungalow.Net heeft in het verleden gezocht naar een manier om een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu en is tot op de dag van vandaag blij The Eden Reforestation Projects te hebben gevonden. Het initiatief begrijpt de belangrijkste elementen van een succesvolle herbebossing en erkent dat het niet voldoende is om bomen opnieuw te planten, maar dat ook de lokale gemeenschappen moeten worden ingeschakeld en zo geholpen, door op deze manier ten minste één van de cycli te doorbreken die leiden tot het verdwijnen van onze bossen en natuurlijke habitats.

De Eden Reforestation Projects maakt gebruik van de "Employ to Plant" -methode en biedt vaste werkgelegenheid aan arme dorpelingen. Op deze manier wordt een nieuwe cyclus geboren, waarin de lokale bevolking bomen plant, wordt betaald, en door deze vaste werkgelegenheid kan men dagelijkse benodigdheden zoals voedsel, onderdak, kleding en medicijnen betalen.

Naast het bieden van onbezorgde vakanties en onvergetelijke vakanties, draagt het bedrijf achter de schermen gestaag bij aan het herbebossingsproject, met een eenvoudige maar zeer effectieve formule: één boom per persoon per nacht planten, voor elke overnachting op een van de beschikbare vakanties. Deze ambitieuze inhaalactie heeft tastbare resultaten opgeleverd, voor de mensen die in deze gebieden wonen, maar ook in de natuurlijke habitat die wordt herbouwd dankzij dit prachtige project.

Waar kunnen we onze kerstvakantie doorbrengen terwijl we iets terugdoen voor moeder aarde?

Hier zijn slechts een paar van de honderden mogelijkheden, waar een echt Winter Wonderland en een veilige, rustige omgeving wacht op families om hun tijd samen in vrede door te brengen:

Vallée Les Etoiles

Gelegen in Blaimont, België, wacht dit betoverende park sereen met een echt Winter Wonderland. Schilderachtige huizen in Noorse stijl, open haarden en privacy - allemaal midden in de magische Ardennen.

Domaine La Sapinière

Domaine de la Sapinière, is de ideale bestemming voor een wintervakantie in Luxemburg. Het vakantiepark ligt op 500m hoogte aan de voet van de Ardennen, vlakbij de pittoreske stadjes Clervaux en Vianden. Geniet van de prachtige natuur die Luxemburg te bieden heeft, gecombineerd met de vele mooie kastelen en bruisende dorpjes.

Hof van Zeeland

De omgeving van vakantiepark Hof van Zeeland staat bekend om zijn unieke karakter. Gekenmerkt door de vele streekproducten, bijzondere attracties en mooie bezienswaardigheden, heeft het park alles wat een gezin nodig heeft tijdens een vakantie, ook speeltuinen, een heerlijk restaurant, een bakkerij en frisse lucht!

Bergvliet Villa’s

Dit park in Oosterhout schittert met een scala aan ontspannende opties en een onvergetelijk, modern maar warm ontwerp. De huizen zijn beslist om ervan te dromen, met grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten en je 's nachts een glimp van de sterren bieden. Gelegen in een bosrijke omgeving, wordt je werkelijk ervoerd van het alledaagse naar Winter Wonderland.

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer