4 Lessen voor familievakanties

Reizen met de hele familie is een geweldige manier om samen de wereld te ontdekken. Er zijn zoveel bestemmingen om uit te kiezen en overal zoveel leuke activiteiten om te proberen: je zit nooit zonder mogelijkheden.

Het is natuurlijk makkelijker om thuis te zitten en de kinderen eens naar het park of het winkelcentrum te brengen... maar hoe zit het dan met jouw wens om je leven ten volle te blijven leiden, ook met kinderen? Hoe zit het met dat geweldige gevoel om nieuwe dingen te ontdekken, om ten volle te genieten van het buitenleven in Duitsland of te ontspannen aan de zee in Italië? Het leven moet zich niet beperken tot het huis en de directe omgeving omdat je kinderen hebt. Kinderen zijn geen breekbare spulletjes die ten allen tijde veilig in het huis moeten worden bewaard, en dat ben jij trouwens ook niet! Daarnaast weet iedereen dat de tijd er een slechte gewoonte van maakt om te “vliegen” dus kan je beter zo snel mogelijk met je nieuwe familie avonturen beginnen, en er onmiddellijk ook lessen uit trekken.

1. Pasgeborenen, kleuters en tieners zijn gemaakt... om te wandelen

Dat betekent dat je wel degelijk kan reizen met je baby. Er gaat hem of haar niets slechts overkomen. Jullie zullen het uitstekend redden en je kan je baby even goed de borst geven op een nieuwe en interessante plaats als thuis op de bank. Dan, kleuters. Die willen niet de hele dag binnen zitten en op de computer spelen (alhoewel...). Ze kunnen wandelen in bossen en de enorme speeltuin ontdekken (die overigens ook gratis is) die het buitenleven te bieden heeft. Ze kunnen hun energie buiten ook veel gemakkelijker kwijt dan binnen.

Tieners, die kunnen soms inderdaad lastig zijn. Dus waarom zou je hun blik op de wereld niet vergroten met reizen? Geef hen een paar dagen vakantie van dagelijkse afleidingen. Ze kunnen zich volledig uitdrukken zonder dat neer te schrijven in een berichtje of op FaceBook. Je zal verbaasd staan van hoe veel verschil dat maakt voor jullie communicatie.

2. Je leert van de wereld

En er valt erg veel te leren. Geschiedenis en aardrijkskunde, wiskunde en kunst en andere talen. Er valt zoveel te leren in en over de wereld. Wat je op school leert is natuurlijk belangrijk maar wat je leert van reizen, wanneer jij en je gezin in nieuwe situaties worden geplaatst, is ook onmisbaar. Het belangrijkste is dat je deze dingen samen meemaakt. Samen reizen in het buitenland brengt het gezin samen.

3. Geniet van de eenvoudige dingen des levens

Een televisie, games, mobieltjes, sociale netwerken en vele andere technologische speeltjes zijn soms nuttig en vaak leuk maar hou wel in gedachten dat je deze niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Je zal verrast zijn hoeveel spelletjes kinderen kunnen creëren met elementen die ze in de natuur ontdekken (zoals stenen) en hoeveel plezier ze hiermee kunnen hebben. Reizen geeft je ook de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan als gezin: of je nu in een andere taal tracht te communiceren of gaat zeilen langs de Siciliaanse kust, misschien leer je duiken in Frankrijk of ga je met de kano naar de Italiaanse Dolomieten. Oefening baart kunst en je moet nooit bang zijn om je grenzen af te tasten.

4. Het is makkelijker om gezond en gelukkig te zijn

Bewegen met je kinderen tijdens een familievakantie maakt het makkelijker om in goede conditie, gezond en gelukkig te blijven. Een fietsvakantie in Nederland, een wandeltocht in de Ardennen, lange wandelingen langs de zeepromenade en het ontdekken van culturele en historische attracties in prachtige steden zal zeker een impact hebben op jouw figuur. Je maakt mooie herinneringen met het gezin en kan leuke foto's, video's en dagboeken maken. Er is geen tijd om thuis te verspillen!

Als er één ding is waar de meeste ouders het wel over eens zijn, dan is het dat kinderen te snel opgroeien. Maak er het beste van terwijl ze nog jong zijn en ga met de hele familie op vakantie zo vaak je kan. Wij horen graag welke leuke avonturen je hebt beleefd en advies dat je aan andere.

Lange lenteweekenden en de betoverende meivakantie
17-03-2023 Lotte Van Dijk
Lange lenteweekenden en de betoverende meivakantie

De komst van de lente brengt altijd een gevoel van verjonging en vernieuwing met zich mee. Het is een perfect moment om een uitje te plannen en te profiteren van de lange weekenden die bij het seizoen horen. In deze blogpost bespreken we de voordelen van een voorjaarsvakantie en hoe je optimaal kunt profiteren van vrije dagen en de meivakantie.

Lees meer
Drie verschillende soorten paasvakanties in drie verschillende Europese vakantieparken
28-02-2023 Lotte Van Dijk
Drie verschillende soorten paasvakanties in drie verschillende Europese vakantieparken

Pasen is een tijd van vernieuwing en feest, en wat is een betere manier om het te vieren dan in een vakantiepark in Europa?

Lees meer
Valentine's gifts for travelers NL
12-02-2023 Lotte Van Dijk
Een Valentijns cadeau voor de reisliefhebber

Je hebt jet allemaal al eens gedaan. Je hebt alles al een keer gegeven. Bloemen, chocola, een schattige kaart, hier en daar een romantisch diner… en toch, toch put je elk jaar weer al je creativiteit uit om iets te bedenken voor Valentijnsdag.

Lees meer