4 Lessen voor familievakanties

Reizen met de hele familie is een geweldige manier om samen de wereld te ontdekken. Er zijn zoveel bestemmingen om uit te kiezen en overal zoveel leuke activiteiten om te proberen: je zit nooit zonder mogelijkheden.

Het is natuurlijk makkelijker om thuis te zitten en de kinderen eens naar het park of het winkelcentrum te brengen... maar hoe zit het dan met jouw wens om je leven ten volle te blijven leiden, ook met kinderen? Hoe zit het met dat geweldige gevoel om nieuwe dingen te ontdekken, om ten volle te genieten van het buitenleven in Duitsland of te ontspannen aan de zee in Italië? Het leven moet zich niet beperken tot het huis en de directe omgeving omdat je kinderen hebt. Kinderen zijn geen breekbare spulletjes die ten allen tijde veilig in het huis moeten worden bewaard, en dat ben jij trouwens ook niet! Daarnaast weet iedereen dat de tijd er een slechte gewoonte van maakt om te “vliegen” dus kan je beter zo snel mogelijk met je nieuwe familie avonturen beginnen, en er onmiddellijk ook lessen uit trekken.

1. Pasgeborenen, kleuters en tieners zijn gemaakt... om te wandelen

Dat betekent dat je wel degelijk kan reizen met je baby. Er gaat hem of haar niets slechts overkomen. Jullie zullen het uitstekend redden en je kan je baby even goed de borst geven op een nieuwe en interessante plaats als thuis op de bank. Dan, kleuters. Die willen niet de hele dag binnen zitten en op de computer spelen (alhoewel...). Ze kunnen wandelen in bossen en de enorme speeltuin ontdekken (die overigens ook gratis is) die het buitenleven te bieden heeft. Ze kunnen hun energie buiten ook veel gemakkelijker kwijt dan binnen.

Tieners, die kunnen soms inderdaad lastig zijn. Dus waarom zou je hun blik op de wereld niet vergroten met reizen? Geef hen een paar dagen vakantie van dagelijkse afleidingen. Ze kunnen zich volledig uitdrukken zonder dat neer te schrijven in een berichtje of op FaceBook. Je zal verbaasd staan van hoe veel verschil dat maakt voor jullie communicatie.

2. Je leert van de wereld

En er valt erg veel te leren. Geschiedenis en aardrijkskunde, wiskunde en kunst en andere talen. Er valt zoveel te leren in en over de wereld. Wat je op school leert is natuurlijk belangrijk maar wat je leert van reizen, wanneer jij en je gezin in nieuwe situaties worden geplaatst, is ook onmisbaar. Het belangrijkste is dat je deze dingen samen meemaakt. Samen reizen in het buitenland brengt het gezin samen.

3. Geniet van de eenvoudige dingen des levens

Een televisie, games, mobieltjes, sociale netwerken en vele andere technologische speeltjes zijn soms nuttig en vaak leuk maar hou wel in gedachten dat je deze niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Je zal verrast zijn hoeveel spelletjes kinderen kunnen creëren met elementen die ze in de natuur ontdekken (zoals stenen) en hoeveel plezier ze hiermee kunnen hebben. Reizen geeft je ook de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan als gezin: of je nu in een andere taal tracht te communiceren of gaat zeilen langs de Siciliaanse kust, misschien leer je duiken in Frankrijk of ga je met de kano naar de Italiaanse Dolomieten. Oefening baart kunst en je moet nooit bang zijn om je grenzen af te tasten.

4. Het is makkelijker om gezond en gelukkig te zijn

Bewegen met je kinderen tijdens een familievakantie maakt het makkelijker om in goede conditie, gezond en gelukkig te blijven. Een fietsvakantie in Nederland, een wandeltocht in de Ardennen, lange wandelingen langs de zeepromenade en het ontdekken van culturele en historische attracties in prachtige steden zal zeker een impact hebben op jouw figuur. Je maakt mooie herinneringen met het gezin en kan leuke foto's, video's en dagboeken maken. Er is geen tijd om thuis te verspillen!

Als er één ding is waar de meeste ouders het wel over eens zijn, dan is het dat kinderen te snel opgroeien. Maak er het beste van terwijl ze nog jong zijn en ga met de hele familie op vakantie zo vaak je kan. Wij horen graag welke leuke avonturen je hebt beleefd en advies dat je aan andere.

28-07-2022 Lotte Van Dijk
200,000 ton olijfolie. 240,000 tradities

Vlak bij het oude kustdorp, Vieste, teelt de Deluca familie al vier generaties lang olijven. Hun olie is voor het grotere publiek vrij onbekend maar rondom Vieste zie je op menig terrasje en keukenraam een blik Deluca Olio Extra Vergine di Oliva staan. Het is een vrij zachte, goudkleurige olie met een nasmaak van amandel die karakteristiek is voor de Ogliarola Garganica olijfsoort. De soort is benoemd naar het Nationale Park Gargano, waar vele families al eeuwen olijven telen.

Lees meer
21-07-2022 Lotte Van Dijk
Saint Jean d'Aulps: een dorp van vier seizoenen

De imposante gevel van de abdij van d'Aulps is het enige overblijfsel van een massieve cisterciënzerkerk hoog boven de valleien van de Franse Alpen. De fundamenten stammen uit 1090 en het diende als een plaats van bedevaart tot haar vernietiging in de nasleep van de Franse revolutie. Alleen de gevel staat nog, die sindsdien gierende winden, sneeuwstormen, regenbuien en de brandende zon heeft weerstaan in de 230 jaar die volgden. Keer op keer trotseert de gevel de vier seizoenen van Saint Jean d'Aulps en is tot de dag van vandaag hoog in de bergen te zien.

Lees meer
09-12-2021 Lotte Van Dijk
Een magische kerst in de Ardennen

Gelegen in het zuidoosten van België, de Ardennen regio is een van die natuurlijke, ongerepte gebieden met een rijke fauna en flora, grote bossen bestaande uit loof- en sparren, verweven met rivieren en pittoreske dorpjes. Het is een plek waar tradities en folklore nog steeds voortleven, behouden en onaangetast door de moderne tijden, maar met alle luxe en voorzieningen van een comfortabel en modern leven.

Lees meer

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.