Beleef plezier aan uw vakantiehuis aan het water in Groningen

De vakantiehuizen aan het water in Groningen zijn een prachtig begin van uw watersportvakantie. De stad Groningen is een prachtig symbool van de watersport in Groningen, de stad is ontstaan... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Groningen


Informatie

De vakantiehuizenaan het water in Groningen zijn een prachtig begin van uw watersportvakantie. De stad Groningen is een prachtig symbool van de watersport in Groningen, de stad is ontstaan langs twee kleine stroompjes namelijk de Hunze en de Aa, deze vormen tegenwoordig het Reitdiep. Zo werd er sinds de Middeleeuwen diverse ‘diepen’ gegraven zoals het Damsterdiep bij Delfzijl of het Boterdiep bij het Hogeland en nog weer later het Winsterdiep. De provincie Groningen is al sinds jaren bezig de omstandigheden voor de watersport nog weer te verbeteren. Dit ziet u ook terug in de meren zoals het Schildmeer, Zuidlaardermeerr, Lauwersmeer of het Oldamtmeer. De jachthavens in Groningen zijn ook nog weer steeds in beweging.

Varen in Groningen

Vanaf het Westerkwartier in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Groningen is het Lauwersmeer een goed begin van een zeiltocht naar Schiermonnikoog. Het Marengebied is een ander prachtig gebied. Vanaf Groningen verkent u over het water de Ommelanden via oude dorpjes als Bedum, Winsum en daarna kunt u werkelijk alle kanten op. Ontdek ook het vissersdorp Zoutkamp. Zo kunt u met de kano naar Pieterburen varen waar ook de zeehondencreche van Lenie ‘t Hart is. De combinatie van een boottocht met een bezoek aan culturele bezienswaardigheden zoals de theeschenkerij of het Openluchtmuseum in het Hogeland is een vanzelfsprekend gegeven in Groningen. Vanaf de vakantiehuizen aan het water in Groningen biedt het Damsterdiepgebied prachtige routes, hier liggen oude handelsroutes tussen Groningen en Appingedam. ‘Onderweg’ kunt u het onderwater Muzeeaquarium bezoeken in Delfzijl. Varen door Oost Groningen is een ideale manier om kennis te maken met het landschap van voormalige veenkoloniën en een landschap van grote landerijen en indrukwekkende boerderijen. Hier zult u ook talloze kanovaarroutes aantreffen.

Meren in Groningen

Ontdek vanaf de vakantiehuizen aan het water in Groningen de diverse meren zoals het Oldambtmeer. Het ligt vlakbij Winschoten in het gebied van Blauwestad. De monumentale boerderijen en de karakteristieke dorpjes zijn heel bijzonder onderweg. Het Lauwersmeer ligt in het nationaalpark. U vindt hier rust en ruimte in de natuur, in een weids landschap. Wandelen, fietsen en wandelen langs de oevers van het meer is een bijzondere ervaring. Het Schildmeer is een open vaarwater naar de Waddenzee en Slochteren. Ook hier is het weer prachtig varen. Het Zuidlaardermeer is een natuur meer, ontstaan door twee ijstijden, ideaal voor recreanten maar wat ondiep voor dieperliggend vaarverkeer. Het Leekstermeer is onderdeel van een prachtig natuurgebied, niet ver van de vakantiehuizen aan het water in Groningen. Steeds meer unieke flora en fauna zult u hier aantreffen. De mogelijkheden voor een watersportvakantie in Groningen zijn eindeloos.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.