Vakantie in Tsjechië

Een vakantie in Tsjechië zal u lang bijblijven. U zult aangenaam verrast zijn over de mooie cultuur van dit land. U kunt prachtige steden bezoeken in dit land met historische centra zoals Praag, Cesky Krumlov, Telc en Kutna Hora. Lees meer

Informatie

Een vakantie in Tsjechië zal u lang bijblijven. U zult aangenaam verrast zijn over de mooie cultuur van dit land. U kunt prachtige steden bezoeken in dit land met historische centra zoals Praag, Cesky Krumlov, Telc en Kutna Hora. Praag is een bruisende stad met de mooie Karlsbrug, bijzondere musea, de Joodse wijk en historische monumenten van WOII. Een bezoek aan het historische dorp Holasovice is ook zeker een aanrader en wat dacht u van het kasteel van Kromeritz of Litomysl? De kuuroorden van Tsjechië bieden naast ontspanning en gezelligheid een professionele behandeling met minerale en thermale bronnen gebaseerd op ervaring met geneeskrachtige bronnen sinds de 12e eeuw. Het kan zowel genezend als ontspannend werken. Denkt u hierbij aan Karlsbad en Marienbad. Wanneer u een vakantiewoning in West Bohemen boekt bent u er zeker van dat u heerlijk kunt ontspannen. De cultuur in Tsjechië heeft vele gezichten.

Genieten in de Tsjechische bergen

Zomer en winter beleeft u plezier aan uw vakantie in de bergen. U vindt prachtige bergen in Tsjechië zoals in het nationaalpark Sumava oftewel Boheemse Woud. Het is groot en nog vrij ongerept, tot 1990 kwamen hier de natuurlijke bewoners en de grenswachten. De berg Plechy is 1378 meter hoog. Het is een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen en te genieten van de natuur. Het nationaalpark Krkonose oftewel Reuzengebergte wordt beschermd door de UNESCO. De hoogste top is 1602meter. Dankzij het afwisselende natuurlijke landschap is het zeer geschikt voor de wintersport in de winter. In de zomer kunt u hier fijn wandelen en mountainbiken. De routes worden steeds langer en steeds beter bewegwijzerd. Er is nog een tweede gebied waar u prachtig kunt wandelen en fietsen, boek daarom uw vakantie in het Ertsgebergte. Dit gebied heeft u erg veel te bieden voor een actieve vakantie.

Kies voor een actieve vakantie in Tsjechië

Op diverse manieren kunt u kiezen voor ontspanning tijdens een actieve vakantie in Tsjechië. De diverse stuwmeren bieden vakantie activiteiten zoals vissen en watersport. Het Lipnomeer is hier een prachtig voorbeeld van. De watersportmogelijkheden zijn met varen, surfen en zeilen aantrekkelijk voor de liefhebbers. Daarnaast kunt u op bepaalde plekken aan de oever vissen. Zo kunt u ideaal op forel vissen in de Moldau, de Otava of de Strela. U kunt een visvergunning voor een dag aanschaffen als toerist, de gids kan u hier alles over vertellen. Wanneer u van watersport en vissen houdt is het erg leuk om een vakantiewoning aan het Lipnomeer te boeken. De golfvakantie is een andere populaire bezigheid tijdens de vakantie. De eerste golfbaan werd in 1904 aangelegd. Sindsdien zijn de golfbanen continue in ontwikkeling naar Europese maatstaven. De Tsjechische gastvrijheid, de rijkdom aan natuur en cultuur zijn goede redenen om te kiezen voor Tsjechië als vakantieland.

Vakantiehuizen in Tsjechië, een ontdekkingsreis van cultuur en natuur

Een vakantiehuizen in Tsjechië huurt u voor een heerlijke vakantie in de natuur of om de cultuur van dit veelzijdige land op te snuiven. Na de splitsing van Tsjechoslowakije in 1993 is dit het meest westelijke land en het dichtste bij Nederland gelegen. Mede hierdoor is het ook het bekendste van de twee. Praag, het Lipnomeer en het Reuzengebergte zijn één van de belangrijkste toeristische trekpleisters, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Een vakantiehuis met zwembad is heerlijk ontspannend en neem vooral ook de hond mee, want u kunt hier uitstekend samen wandelen. Het land biedt een grote diversiteit aan steden, elk met hun eigen historie en bezienswaardigheden. Dan zijn er ook de vele nationale parken die u meenemen door de ruige natuur van Tsjechië. Golfen, wandelen, fietsen, bergsport of watersport, u kunt er allemaal van genieten in dit prachtige land. Wanneer u wilt genieten in de stad Praag en de prachtige omgeving, dan is een stedentrip hierheen een aanrader.

Cultuur beleven in Tsjechië

Tijdens een vakantie in Tsjechië heb je alle tijd om dit land te ontdekken. Het is niet alleen schitterend, maar ook zeer rijk aan cultuur. Praag is de belangrijkste cultuurbestemming, er zijn veel vakantiewoningen in Praag van waar uit u kunt genieten van deze indrukwekkende stad. In Praag vindt u niet alleen de schitterende burcht, de anatomische klok en pittoreske Karelsbrug, maar ook het dal van Trojska koltina met daarin een prachtige dierentuin afgewisseld met weiden, rotsen en water. Voor de kinderen en natuurlijk ook voor u zijn er twee kinderspeelplaatsen, restaurants, souvenirwinkeltjes en ziet u hier diverse bedreigde diersoorten en een opvangplaats voor de Przewalskipaarden. Al het moois in Praag wil niet zeggen dat de andere stadjes en dorpen niets te bieden hebben. Integendeel, vaak vindt u in de kleinere plaatsen verrassende musea, monumenten, historische architectonische centra of kastelen. Zo vindt u in Zuid Bohemen het prachtige kasteel Decin met museum in een prachtige omgeving. In deze regio kunt u ook genieten van de natuur van het Boheemse Woud, er is genoeg keuze Zuid Bohemen bijvoorbeeld aan het Lipnomeer. Tijdens uw vakantie mag u een bezoek aan de stad Pilsen ook zeker niet overslaan. Hier is het welbekende Pils in 1842 voor het eerst gebrouwen.

Kom in actie tijdens uw vakantie

De vakantiehuizen in Tsjechië zijn ideaal om actief bezig te zijn op reis en u kunt kiezen wat u gaat doen. Zo kunt u genieten op de golfbaan. Een wintersportvakantie is een echte aanrader, zeker als u nog niet eerder geskied heeft. Afhankelijk van de locatie en de sneeuwhoogte kunt u genieten in het mooie Reuzengebergte of het Ertsgebergte. In zomer kunt u naar hartelust wandelen en fietsen, soms uitdagend en soms ontspannend, afhankelijk van het gebied en de route waar u voor kiest. Een watersportvakantie op een van de stuwmeren is een belevenis op zich, denk hierbij aan surfen, zwemmen, zeilen of zonnebaden. Wanneer u een watersportliefhebber bent is het leuk om naar Noord Bohemen te gaan, hier komen bekende rivieren als de Elbe en de Moldau samen, dit maakt het een ideaal watersportgebied.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.